Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 adet orta boy tavuk, yıkanmış ve parçalara bölünmüş
- Su
- Ağız tadına göre tuz
- ½ bardak ay çiçek yağı
- 500gr uzun makarna, 3-4 parçalar halinde kırılmış
- 1 hellim, rendelenmiş
- 1 çorba kaşığı kuru nane
Hazırlama süresi 50 dakika Hazırlanışı
Tavuk parçalarını orta boy bir tencereye koyup üzerini örtene kadar su koyun. Ağız tadına göre tuz ilave edip, yüksek ateşte 30 dakika veya pi şene kadar kaynatın. Pişen tavuk parçalarını sudan alıp, süzdükten sonra, başka bir tencerede veya tavada, ısıtılmış yağda kızartın.
Tavukları haşladığınız tenceredeki suyu yeniden kaynatın ve daha fazla su gerekirse ekleyin. Kaynayan suya makarnayı ilave edip 15 dakika haşlayın. Rendelenmiş hellimi ve kuru naneyi bir tabakta karıştırın. Servis için önce tabaklara hellimi ve nane karışımını serpin ve üzerine pişmiş makarnayı koyun. Üzerine tekrar hellim ve nane karışımından serpin. Kızarttığınız tavuk parçalarıyla
Sıcak servis yapın.