Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Aralık 2019, 02:15   #1
Çevrimdışı
ExCaLuBuR
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antik Şehir Surları, Hırvatistan





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Antik Dubrovnik Surları

Antik Dubrovnik Surları tarihin en önemli yapılarından birisidir. Dubrovnik şehrindeki bu surlar 1979 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesine girmiştir.

Dubrovnik'i Adriyatik'in incisi yapan neden de aslında bu beyaz duvarlarıdır. Bu duvarlar tarih boyunca hiçbir düşman tarafından yarılamamıştır ve hiçbir ortaçağ duvarı bu kadar sağlam yapılmamıştır.

1940 m uzunluğundaki bu duvarlar Dubrovnik şehrindeki insanları düşman saldırılarından korumak için yapılmıştır ve nitekim de tarih boyunca devam eden saldırılar süresince görevini hep başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

İnşasına 10 yy civarında başlanan bu duvarlar 1667 yılında biraz hasar görse de hala Dubrovnik'i Adriyatiğin incisi yapmaya devam etmektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Diline dikkat et !.. Neyi çok anıyorsa " Kalbin " oraya bağlanır..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver