KIBRIS MUTFAGI (Şeftali Kebabı)
Şeftali Kebabı
Koyun ya da keçinin iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile doldurulduktan sonra ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan şeftali kebabı, Kıbrıs’ın tartışmasız en ünlü yemeği. Muhteşem yumuşaklığı ile ağızda dağılan şeftali kebabının lezzetini kelimelerle anlatmak çok mümkün değil. Domates, biber gibi taze sebzelerle birlikte servis edilebilen şeftali kebabının yanında genelde kırmızı şarap tüketilse de, kebabın ağızda bıraktığı soft lezzeti beyaz şarap daha bir yumuşatarak lezzetin katlanmasını sağlıyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Konu vioLeta tarafından (20 Aralık 2019 Saat 07:28 ) değiştirilmiştir.
|