Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2019, 15:22   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beypazarı kurusu tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
5 kilogram un
1 kilogram tereyağı
2 litre süt
200 gram maya
10 gram tarçın
Tuz
Hazırlanışı
Unu, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz ile geniş bir kasede yoğurun.

Hazırladığınız hamuru 40-45 dakika dinlendirip, 4-5 santimetre kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin.

Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 santimetre uzunluğunda verev kesip tepsiye dizin ve orta sıcaklıkta fırına verin.

Hafif pembeleşince fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.

25-30 dakika soğuduktan sonra orta sıcaklıktaki fırında tekrar pişirerek kurutun.

Fırından çıkarıp soğutun ve rutubetsiz ortamda saklayın.

Afiyet olsun...

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver