16 Aralık 2019, 15:22
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Beypazarı kurusu tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
5 kilogram un
1 kilogram tereyağı
2 litre süt
200 gram maya
10 gram tarçın
Tuz
Hazırlanışı
Unu, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz ile geniş bir kasede yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 40-45 dakika dinlendirip, 4-5 santimetre kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin.
Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 santimetre uzunluğunda verev kesip tepsiye dizin ve orta sıcaklıkta fırına verin.
Hafif pembeleşince fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.
25-30 dakika soğuduktan sonra orta sıcaklıktaki fırında tekrar pişirerek kurutun.
Fırından çıkarıp soğutun ve rutubetsiz ortamda saklayın.
Afiyet olsun...
alıntı |
| |