Cevap: 2. Abdülhamid'e ait eşyalar... İlk kez sergilendi!
Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeş Yıldız Sarayı Müzesi Müdürlüğü adı altında zaten konum müzeleştirildi ve bu 1994 yılında müze halinde sunuma açıldı , evet bir dönem kapalı kalmıştı ama bu sanırım Sultan Vahideddin’den sonra idi.Fakat (1924-1946-1978-1993- ve 8 nisan 1994 yıllarını önemle bir araştırmanızı, okumanızı tavsiye ediyorum ) sadece 2014 yılında en çok ziyaret edilen müzeler içinde yer aldı..
tabiide saklansın bunlar önemli değerler .) keşke saklı gizli kalsa. Dikkat ederseniz bugün osmanlı'nın eveli tarihinden kalan tüm önemli eserleri gizli gizli el altından yada vsvs'lerle ülke dışına çıkıyor , ha birde şu var OSMANLI'nın bıraktığı değerler her türlü tüm alem'e yeter buda ayrı konu..
yani demem o ki : Sultan Vahideddin’in özel eşyaları donem donem sunumlara açıktı ...sadece son yıllarda inziva şeklinde seyre çıktı...Ki buda benim nacizane fikrim ( umarım emanetlere bir şey olmaz ) ve Allah ona rahmeti ile muamele etsin..güzel padişahtı abdestsiz adım atmayan padişah! Allah rahmet etsin..
__________________ Raki içen kadın yurtta sulhtur ağdalı değil nağmeli sever..
Konu Belma tarafından (12 Aralık 2019 Saat 01:10 ) değiştirilmiştir.
|