Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Altın Süt
Altın süt aslında en basit şekilde içine zerdeçal eklenmiş süt olarak tanımlanabilir. Zerdeçal sayesinde hem renk hem de lezzet kazanan sütün faydaları da böylece katlanıyor. Zira bilim insanları zerdeçala rengini veren kurkumin maddesinin birçok şifası olduğunu belirtiyor.
Kurkuminin aktive olabilmesi için bir yağla birleşmesi gerekiyor. Altın süt yapılırken yağ olarak Hindistan cevizi ya da zeytin gibi bitkisel yağlar tercih ediliyor. İçine bal, tarçın gibi lezzet vericiler de eklendiğinde altın sütün lezzetine doyum olmuyor. Malzemeler;
- 1 su bardağı süt
- 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı
- Karabiber
- Tarçın
- Kakule
- Karanfil
- Bal
Öncelikle sütü cezveye alın. İçine zerdeçalı ekleyip kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. İçine yağını ve arzu ettiğiniz aroma vericileri ekleyin.Son olarak isterseniz balla tatlandırın ve ılık ılık için.
Afiyet olsun.
Alıntı.