Tarçınlı cennet hurmalı cup tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
-5 olgun cennet hurması
-2 buçuk su bardağı süt
-4 yemek kaşığı buğday nisaştası
-3 yemek kaşığı bal
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 paket bitter çikolata
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
Nasıl yapılır?
-Cennet hurmalarını soyuyoruz ve blenderdan geçirdikten sonra süt, bal ve nişastayla birlikte bir tencereye alarak ocağın altını yakıyoruz.
-Koyulaşana kadar sürekli karıştırıyoruz. Koyulaşmaya başladığında, daha önceden rendelemiş olduğumuz bitter çikolatayı, hindistan cevizini ve
tarçını ekliyoruz.
-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
-Hazırlamış olduğumuz tatlıyı, cuplara bölüştürüp 1 saat kadar buz dolabında beklettikten sonra isteğe bağlı olarak krema, hindistan cevizi veya çikolatayla servis ediyoruz.
alıntı |