Karbonhidratsız kabaklı lazanya tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
-1 orta boy kabak, ince şeritler halinde doğranmış
-1 doğranmış soğan
-2 doğranmış sarımsak
-2 doğranmış havuç
-1 doğranmış tomates
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-450 gram marinara sosu
-450 gram kıyma
-lezzet vermek için tuz, karabiber, maydanoz
-3 yemek kaşığı rendelenmiş peynir
-süslemek için fesleğen
Karbonhidratsız kabaklı lazanya tarifi
1.adım: Fırını 170 derecede ısıtmaya bırakın. Bu sırada sebzeleri doğralayın.
2.adım: Tavayı orta-yüksek sıcaklıkta ısıtın ve zeytinyağı dökün. Soğan, sarımsak, havuç ve domatesi ekleyin. Karamelize ve yumuşak olana kadar pişirin.
3.adım: Başka bir tencereyi ısıtın ve etiniz kahverengileşene kadar pişirin. Dilediğiniz kadar tuz, karabiber koyun. Sebzeleri bu tencereye dökün ve marinara sosu ile düşük ısıda pişirin.
4.adım: Kare bir güveç tabağının altına bir kaşık marinara sosunuzdan dökün. Sonra dilimlenmiş kabak şeritlerini, et karışımını ve peyniri ekleyin. Tekrar edin.
5.adım: 20-30 dakika boyunca pişirin.
6.adım: Fesleğen ile süsleyerek afiyetle yiyin.
alıntı |