16 Kasım 2019, 14:02
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Narlı ve akçaağaç şuruplu kuzu pirzola
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-2 yemek akşığı nar ekşisi
-2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
-1 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tane hardal
-4 parça kuzu pirzola
-Kaya tuzu
-Tane karabiber ve 1/4 doğranmış taze nane Nasıl yapılır?
-Küçük bir kapta, zeytintyağı, nar ekşisi ve akçaağaç şurubunu karıştırın.
-Sarımsakları karışıma rendeleyin ve hardalı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
-Temizlenmiş kuzu pirzolalarının üzerine tuz ve karabiber serpin.
-Etlerin her iki tarafınıda yaptığınız karışıma bulayın ve fırın poşetinin içerisine tek tek dizin.
-İster orta pişmiş, ister iyi pişmiş olacak şekilde fırında pişirmeye bırakın.
-Fırın dışında ızgara da yapabilirsiniz ya da ızgara tavasında mühürleyebilirsiniz.
-Nane ile servis etmeyi unutmayın.
alıntı |
| |