Konu: Samsades
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Kasım 2019, 15:10   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsades





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:



2 su bardağı su
3 su bardağı un
1 çağ kaşığı tuz
Dolgusu için gerekli malzemeler

1,5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı lor peyniri (tuzsuz)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için gerekli malzemeler

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Bir kaba, 2 su bardağı unu almalı ve üzerine tuz ilave etmelisiniz.
Ardından 1,5 su bardağı suyu da unun içine eklemelisiniz.
hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmalısınız. (Duruma göre un ya da su ilave edebilirsiniz)
Hazırlamış olduğunuz hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirmelisiniz.
Dinlendirdiğiniz hamurları iki eş bezeye bölmelisiniz.
Böldüğünüz bezeleri merdane yardımıyla unlayıp inceltebilirsiniz.
İnceltmiş olduğunuz hamurun kenarlarını düzeltip dikdörtgen şekli vermelisiniz.
Hamurları 3-4 cm şeritler halinde kesmelisiniz ve daha sonra tam ortalarından yatay olarak şeritleri ikiye bölmelisiniz.
Sıra iç dolgusuna geldi. Bunun için lor peynirini, tarçını ve şekeri bir kabın içine almalı ve ezerek karıştırmalısınız.
Hazırlamış olduğunuz şeritlerin uç kısmına lor peynirinden yapmış olduğunuz harcı yerleştirmeli ve muska şeklinde sarmaya başlamalısınız.
Daha sonra, muska şeklini alan hamurlarınızı, kızgın yağda kızartmaya başlayabilirsiniz.
Ardından şerbetinizi kaynatmalısınız, şerbetiniz kaynadıktan sonra üzerine limon da sıkabilirsiniz.
Ardından kızarmış olan sıcak muskalarınızı, sıcak şerbetle buluşturabilirsiniz.
Servis sırasında kaymak ya da file badem de tercih edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Püf Noktası:
Hamurunuzu açmadan önce bir süre bekletmeniz, hamurunuzun daha kolay açılmasını sağlayacaktır.
Ocakta kaynayan şerbete limon sıkmak ise kıvamın daha da özlü olmasına yardımcı olacaktır.
Pişirme önerisi

Hamurları yağda kızartmak için yağın iyice kızmasını beklemesiniz.
Bu durum, hamurun daha fazla yağ çekmesini önleyecektir.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet