Yağlı Biber Turşusu (soslu)
Yağlı Biber Turşusu (soslu) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg acı biber
6 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
3 domates rendelenmiş
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz Yağlı Biber Turşusu (soslu) Tarifi Yapılışı
Biberler saplarından ayıklanır doğranır.
Sarımsaklar yemeklik doğranır.
Maydanoz ve nane ince ince kıyılır.
Bir tencereye sıvı yağ, sirke, su alınır kaynatılır.
Kaynadıktan sonra biber, sarımsak ve tuz eklenir 5 dakika pişirilir. (Rengi sarıya dönene kadar, çok pişirilmeyecek yoksa yumuşak olur )
Sarıya dönen biberlerin üzerine pul biber ve şeker atılır.
Nane, maydanoz ve domates sosu eklenir karıştırılır.
1, 2 dakika daha pişirilir altı kapatılır.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır servis edilir.
Afiyet olsun 💕
Not : Uzun süre kullanacaksanız sıcakken kavanozlara doldurup konserve şeklinde saklayabilirsiniz. Kapağı açıldıktan sonra buz dolabında muhafaza edilir.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|