Ketçap
Ketçap Tarifi İçin Malzemeler
3 kilo domates
500 gr elma
300 gr soğan
1 çay kaşığı karanfil tozu
Yarım su bardağı toz şeker
1, 5 çay kaşık tuz
3 yemek kaşık elma sirke
6-7 adet acı biber Ketçap Tarifi Yapılışı
6-7 adet acı biber , domatesleri yıkayıp sıcak su ilave edip 5 dakika bekledikten sonra kabuğunu soyalım.
Elmaların kabuğunu soyup doğrayalım. Soğanın kabuğunu soyup doğrayalım.
Bunları 3-4 hisselere doğrayıp tencereye ilave edip pişmeye koyalım.
Yumuşak oldukta blenderle püre haline getirelim. Yeniden pişirelim.
Kaynara düştükte toz şeker , elma sirke, karanfil tozu ilave ederek katılaşana kadar pişirelim.
Kaynar , kaynar sterilize olmuş küçük kavanozlara doldurup kapağı berk kapatalım. 1 gün sonra dolaba yerleştirelim.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|