|
Nonserviam Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Merhabalar, Artik klasiklesen /millet ya da /seslen tarzi seslenmeler kullaniyoruz cogumuz. Ben de benzeri olarak Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! /millet { var %x = $nick(#,0) | var %y | while %x { if $nick(#,%x) != $me { %y = $addtok(%y,$nick(#,%x),32) } | dec %x } | /say %y $1- } kullaniyorum. Bunun yaninda mobil kullanicilar da cogalmakta. Mirc kullanan operatorler, mobillere destek olmasi amacli; bizim kullandigimiz mircler uzerinden kanalda ki diger operatorler .seslen seklinde seslense ve bizim mirclerimiz az once verdigim kodda ki gibi bir islem yapsa; var midir elinizde boyle bir remotemsi? Simdiden tesekkur ederim.
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:01 -->-> Daha önceki mesaj 16:38 -- Cozume ulasti, tesekkurler. Silemedim de basligi, kaldi boyle. |
Sen konuyu çözmüşsün ama öyle yarım kalmasın belki fikir paylaşanlar veya katkıda bulunanlar olur umuduyla..
Konunun silinmemesi adına, elindeki alias ı event ile basitçe birleştirmek için; basit bir remote (yönetilebilir bir kod parçacığı) yapılabilir.
Örnek: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:!seslen:#KANAL:millet
Anlamı: Ekli olan mIRC dışında, belirtilen #KANAL da herhangi bir kullanıcı !seslen komutuyla olayı tetikler ve /millet alias'ı çalışıp işlem yapar.
Görüldüğü üzere basit ve ham bir kalıp. Koşullarla, onlarca kural eklenip daha zeki/kararlı hale getirilebilir.
Kolay gelsin.
"Bebek bakıcısı @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] a selamlar. "