Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2019, 17:45   #1
Çevrimdışı
mCx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavada Köstebek Pasta Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tavada Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
İçi için:

• 4 adetmuz
Kekin harcı için:
• 1,5 su bardağıun
• 3 adetyumurta
• 1 su bardağıtoz şeker
• 1/2 su bardağıayçiçek yağı
• 3 yemek kaşığıkakao
• 1 paketkabartma tozu
• 1 paketvanilya
Pastacı kreması için malzemeler:
• 3 adetyumurta
• 1/2 su bardağıtoz şeker
• 1 litresıcak süt
• 1 paketvanilya
• 100 gramtereyağı
Tavada Köstebek Pasta Tarifinin Püf Noktası
Pastacı kremasını hazırlarken kaynamış, sıcak sütün tamamını karışıma eklemeyin. Azar azar dökün ki yumurtalar içinde pişmesin.
Tavada Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Yumurtaları derin bir kabın içine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikser yardımıyla çırpın.
2. Şeker iyice eridiğinde içine sıvı yağı ekleyin ve bir süre daha çırpın.
3. Karışımın içine kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ilave edin. Güzelce karıştırın.
4. Tavanızı yağ ile yağlayın ve karışımı dökün. Bir kaşık yardımıyla yayın ve kapağını kapatarak, kısık ateşte pişirin.
5. Diğer tarafta pastacı kremasını hazırlayın. Yumurtaları tencerenin içine kırın ve çırpıcı yardımıyla çırpın.
6. Üzerine toz şeker ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kıvam almasını sağlayın.
7. Kıvam almaya başladığında içine unu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
8. Daha önceden kaynattığınız sıcak sütü azar azar ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
9. Kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
10. Soğuduktan sonra içine tereyağı ilave edin ve mikser yardımıyla güzelce karıştırın.
11. Pişirdiğiniz ve dinlendirdiğiniz kekin ortasını çıkarın. Çıkardığınız içi bir kenara ayırın.
12. Muzların kabuklarını soyun ve tabana yerleştirin.
13. Üzerine hazırladığınız pastacı kremasını sürün.
14. Pastacı kremasını sürdükten sonra ayırdığınız kek içiyle üzerini tamamen kaplayın.
15. İster soğuduktan sonra, isterseniz ılıkken keserek servis edin. Afiyet olsun.


__________________
" Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu mCx tarafından (23 Eylül 2019 Saat 17:46 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver