Konu: Kaygi nedir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Eylül 2019, 21:02   #1
Çevrimdışı
Ulker
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaygi nedir?




Kaygı Nedir?
Anksiyete veya aşırı endişe, stresli durumlara normal bir tepkidir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, endişe aşırı veya kronik hale gelir ve kişilerin günlük durumları korkutmasına neden olabilir.

Sürekli, yaygın anksiyete durumuna Genelleştirilmiş Anksiyete Bozukluğu denir. Yine de çok sayıda kaygı ile ilgili bozukluk vardır. Bunlardan biri panik bozukluğu, belirli tetikleyicilere cevap olarak ortaya çıkan şiddetli anksiyete olayları. Bir diğeri, elde yıkama gibi belirli davranışlarda bulunmaya yönelik ısrarcı müdahaleci düşünceler veya zorlamalar ile işaretlenmiş obsesif-kompulsif bozukluktur.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

anksiyete
Travma sonrası stres bozukluğu , ciddi fiziksel hasarın meydana geldiği veya tehdit edildiği korkunç bir olaya maruz kaldıktan sonra gelişebilir. Anksiyete, sık sık, depresyon ile birlikte ortaya çıkar ve ikisinin bir hastalığın ikiz yüzü olduğu düşünülür. Depresyon gibi, anksiyete de erkeklerden iki kat daha fazla yetişkin dişidir.

Genellikle, endişe önce, genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkar . Kanıtlar, hem biyolojinin hem de çevrenin hastalığa katkıda bulunabileceğini göstermektedir. Bazı insanlar kaygıya genetik yatkınlık yaşayabilir; bununla birlikte, durumun gelişmesi kaçınılmaz değildir. Erken travmatik deneyimler ayrıca vücudun normal korku işleme sistemini de hiper-reaktif hale getirebilir .

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

anksiyete
Anksiyete, bilinmeyen durumlarda abartılı kaygılar ve olumsuz sonuçların beklentileri ile belirlenir ve bu endişelere genellikle fiziksel semptomlar eşlik eder. Bunlara kas gerginliği, baş ağrısı, mide krampları ve sık idrara çıkma dahildir. Semptomları kontrol altına almak için ilaçlı olsun ya da olmasın davranışçı tedavilerin, özellikle çocuklarda, kaygıya karşı oldukça etkili oldukları görülmüştür.

__________________
Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver