09 Eylül 2019, 20:38
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çikolatalı Güllaç
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Süt, şeker, kakao ve kahveyi bir tencereye alın, balon tel çırpıcı ile karıştırarak kaynama noktasına getirin.
1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı toz kakao 2 çorba kaşığı granül kahve
Çikolatayı da ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Güllaç yaprağının bir tanesini sığacağı bir tepsiye alın ve birkaç kepçe sıcak çikolatalı sütten ıslatacak şekilde üzerinde gezdirin.
1 paket bitter çikolata 7 adet güllaç yaprağı
Yumuşayan güllaçları kuplara paylaştırıp yayın. Yaprakların 4 tanesine aynı işlemi yapın. Süt arada soğursa tekrardan ısıtın ki yapraklar kolay yumuşasın.
Tepsideki sütü de arada tencereye tekrardan ilave edin. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatıp yine yayın. Kalan sütü tekrardan ısıtın ve servis kasesinin üzerinde gezdirin.
Güllacı en az 2 saat buzdolabında soğutun. Servis ederken çikolata ile süsleyin.
Arzu ettiğiniz kadar doğranmış çikolata
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|
| |