Kuru İncir Dolması Tarifi
500 gramkuru incir
2 yemek kaşığ ızeytinyağı
2 yemek kaşığısıvı yağ 1 adet orta boy soğan
100 grampirinç
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 su bardağı su Kuru İncir Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını koyun ve ısıtın. Doğradığınız soğanları tencereye aktarın ve kavurun. Kavrulan soğanların üzerine çam fıstığını ilave edip kavurmaya devam edin.
Pirinci yıkayın ve süzdürün. Kavurduğunuz soğan ve fıstığın üzerine pirinçleri de ekleyip kavurma işlemine devam edin. Baharatları pirincin üzerine ilave edin. Son olarak suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kuru incirlerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve incirler biraz yumuşayınca süzün.
İncirlerin alt kısmını bıçak yardımıyla açın ve çay kaşığı yardımıyla içlerini dolma iç harcıyla doldurun.
Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|