09 Eylül 2019, 20:18
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
600 grambamya
1 adet orta boysoğan
3 adet büyük boy domates
5 yemek kaşığızeytinyağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığıbiber salçası
1/2 adetlimonun suyu
1 çay kaşığıpul biber
2 çay kaşığıtuz
1 küpkesme şeker
1,5 su bardağı sıcak su
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
Bir bıçak yardımıyla bamyaların baş kısımlarını çok derine inmeden temizleyin. Ayıkladığınız bamyaları iyice yıkayın.
Orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağı, salça ve soğanları alın. Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun.
Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Karıştırıp, kapağını kapatın.
Domatesler hafif erimeye başladığında bamyalarınızı ilave edin. Yavaşça karıştırın, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyin.
Malzemelerin üzerine son olarak su ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
Piştikten sonra sıcak ya da soğuk bir biçimde servis edin. Afiyet olsun.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|
| |