Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
HELVALI BİSKÜVİLİ PASTA
Kreması:
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yumurta
3. 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket labnenin yarısı
200 gr tahin helvası
Çikolata sos hazırlanışı:
1 paket kremayı ısıtın, içine 1 paket sütlü veya bitter çikolata katıp eritin.
Helvalı Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı
Tepsiye petibör bisküvileri dizin. Bisküviyi hazırladıktan sonra kreması için vanilya, labne, helva hariç tüm malzemeyi tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra labne, helva, vanilyayı koyun. Çikolata sos için kremayı ısıtın sonra içine çikolatayı da koyarak eritin. Çikolata sosumuz oldu.
Tepsinin en altına petibör bisküvii üstüne krema tekrar bisküvi olarak bu şekilde 3 kat bisküvi ve krema yapın 3. katına bisküvi krema koyun sonra çikolata sosunu dökün. Tıpkı bisküvili pasta gibi bisküvileri dizdikten sonra krema, en üstüne çikolata sosu. Arzuya göre küçük borcamda yapıp bol kremalı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
alıntı