Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Eylül 2019, 14:32   #1
Çevrimdışı
YaRen
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sesinizden Memnun Değil Misiniz ?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bir kadının seksiliğini, erkeğin ise gücünü gösteren en önemli silahlardan biri sestir. Davudi sese sahip olan bir erkek konuştuğunda, çok daha etkili olurken; tiz sesli bir erkek konuşmaya 1-0 yenik başlıyor.

Kulak Burun Boğaz uzmanı Doç. Dr. İsmail Koçak yıllardır ses estetiği yaparak kişilerin ses tonlarını yeniden yapılandırıyor. Dr. Koçak ses estetiğiyle ilgili sorularınızı yanıtladı:

Sese gerçekten estetik yapılabilinir mi?

Sese estetik; ütopik bir durum için algılanabilir ancak günümüzde cerrahi tekniklerle normal sesler değiştirilebiliyor, hedefe uygun veya yakın sesler elde edebiliyor. Aslında ses düzeltme cerrahisi çok yeni değil; ilk kez 1911 de yapılmış ancak bu konudaki teknikler çok gelişir.

Ses estetiğini genelde kimler yaptırıyor?

Ses estetiğini daha çok siyasetçiler, yöneticiler, sesini iyi kullanmadığını düşünen öğretmenler, avukatlar ve sanatçılar yaptırıyor. Yani daha çok sosyal ortamda iç içe olan kişiler tercih ediliyor. Başvuruların çoğu seslerinden memnun değil; tarzları ile uyumsuz olduğunu düşünüyorlar. Çevresindekilerin tepkilerini fazla önemsiyorlar.

Bu arada bu meslek guruplarının dışındaki kişiler de ameliyat olabiliyor. Özellikle ince sesli erkekler, seslerini kalınlaştırmak istiyorlar. Bu kişiler; seslerinin ince olması nedeniyle, sosyal ortamlarda zorluk çekiyorlar. Bu durum onlar psikolojik olarak etkiliyor. Toplumuzdaki ince sesli erkek oranı yüzde 15 civarına. Kadınlarda ise ince ses tercih ediliyor çünkü kalın sen, kadının feminel kimliği örtülmüyor. Özellikle telefonla iletişimin yoğun olduğu bir devirde kadının imajını zedeliyor, çekiciliği yok ediyor. Bu durum özellikle evlenme çağında ve mesleğinin zirvesinde olan kadınlarda problem yaratıyor.

Bunun dışında özel örneklerde mevcut. Örneğin; çocuk bekleyen ince sesli bir baba; bebeğine baba tonuyla seslenememekten çekinip ses estetiği yaptırabiliyor.

Sesi kötü birinin şarkıcı olmasını sağlar mı?

Ses estetiği; kötü sesli kişiyi şarkı söyler hale getiremez. Ancak operasyon sonrasında verilen eğitimle, kişi iyi bir şarkıcı olabilir.

Kalın sesi inceltmek mi, ince sesi kalınlaştırmak mı zor?

Bir ayırım yapamayız. İnce ve kalın ses elde etmek için benzer teknikler kullanılıyor.

Ses estetiği ameliyatla mı yapılıyor?

Evet, ses estetiğinde iki çeşit ameliyat tekniği uygulanıyor. Ses tellerine doğrudan yapılan işlemler; Botox uygulama ve dolgu tekniklerini içeriyor. Bu teknikler ile ses tellerinin kas kontrolü ve kalınlığı değiştirilerek; ses tınısı ve frekansı üzerinden oynanıyor.

Birde ‘larengoplasti’ adlı teknik var. Bu işlemlerde ses tellerinin pozisyonunu ve gerginliği değiştirerek, ses kalitesi istenen şekilde yaralanıyor.

Operasyon ne kadar sürüyor?

Bu işlemler 15 dakika ile iki saat arasında değişiyor. Doğal ses elde edildikten sonra ses terapisiyle tedaviye devam edilebilir.

Hasta ertesi gün işine gidebilir mi?

Evet, hastalar ertesi gün işlerine gidebilir. Ancak ses tellerine doğrudan yapılan müdahalelerde; 7-15 gün arası ses istirahat gerekiyor. Bu nedenle ses kullanımını gerektiren işlerde çalışanların, işlerine bir süre ara vermesi gerekebilir.

Ses estetiği; sesin incelmesini ve kalınlaşmasını sağlıyor mu?

Ses estetiği; sesin incelik ve kalınlığını değiştirmek üzere planlanmış tekniklerdir. Ancak ek olarak ton değişimi de sağlanabiliyor. Yani tiz sesler davudi bir hale getirilebiliyor. Sahnede veya sosyal ortamda etki yaratması sağlanabiliyor.

Çok ince sesli erkekler mi, yoksa kalın sesli kadınlar mı bu ameliyatı olmak istiyor?

Her iki gruptan da yoğun talep geliyor.

Kişi kendi sesine alışabiliyor mu? Bunun bir süresi var mı?

Kişiler çoğunlukla seslerine kolaylıkla alışabiliyorlar. İstenen bir sonuç elde edildiğinde kişinin kullanımı ile ses kalitesi daha da oturuyor.

Kadınlarda melodik ses çekici geliyor. Orta yaş grubunda, 300 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları söyle:

· Katılımcıların yüzde 95.7’si sesin güzelliğine veya çirkinliğine inanıyor.

· Yüzde 60’ı konuşma sesini normal olarak tanımlarken; yüzde 43' ü güzel, yüzde 7’si çirkin yüzden 2’si çekici buluyor. Şarkı söyleme söz konusu olduğunda ise; katılımcıların yüzde 35’i sesini normal, yüzde 26’sı güzel yüzde 52’si çirkin yüzde 14 ü çekici buluyor.

· Katılımcıların yüzde 80’ i kadınlarda melodik bir sesi daha çekici buluyor. Kadınların yüzde 80’i erkeklerin de yüzde 40’ı; nefesli ses özelliğini daha çok beğeniyor.

· İnsanların yüzde 36’sı seslerinin daha farklı olmasını istiyor.

Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver