Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2019, 16:39   #1
Çevrimdışı
YaRen
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarımsağı Pişirmeden Önce Ezmek Gerektiği Tespit Edildi




Gıdaların pişirilirken içindeki faydalı besinleri kaybettiği bilinir. Şimdi yapılan çalışmalarda sarımsağın pişmeden önce ezilmesinin bu kaybı azalttığına dair deliller bulundu. Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi’nde yayınlanan çalışmaya göre (Journal of Agricultural and Food Chemistry) sarımsak bütün olarak pişirildiğinde en yüksek besin kaybı gerçekleşiyor. Birkaç dakikalık pişirmenin bile sarımsağı faydalı kılan maddelerde azalmaya yol açtığı belirlendi. Bunu azaltmanın yolu ise sarımsağı pişirmeden önce ezmek. Ezilmiş sarımsağı pişirmeden önce yaklaşık 10 dakika bekletmenin besin değerlerini daha da iyi koruyabileceği de çalışmada yer aldı.

Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver