Cevap: İdam Çıksın mı / İdam Neden Çıksın
İdamın bazı suçlar için çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar nedir, savunmasız birini öldürmek, canavarca hisle adam öldürmek, terör suçları benim için olmazsa olmazlardandır. İdam cezası bu ülkede daha evvel vardı. İdam cezası olan ülkelerde de idam cezası olmayan ülkelerde de suç devam ediyor. Ancak şöyle de bir husus var ki, ceza tevkif evleri ne kadar caydırıcı? Terör suçlusunu, katili içeride besleyerek bunların ıslah olmalarını bekliyoruz. İnsan hakları abartılarak suçlular için içerisi iyileştiriliyor. Ne yazık ki bu çözüm olmuyor. İnfaz Yasası'nın da daha ağırlaştırılması gerekiyor. Diyelim ki suçlu 15 yıl alıyor. 3/2 sini yatıyor 10 yıla düştü, ee katilse son 6 yılını açık ceza evlerinde geçirebiliyor. Tabii yılda 3-4 kez izin hakları da var. Aramızda dolaşıyorlar. 4 yıl kapalı ceza evinde geçirecek sanmayın, 1 yılda denetimli serbestlikten yararlanıyor, 3 yıl kapalıda cezasını çekip, 6 yılda açık cezaevlerinde mesleklerini icra ediyorlar. Hala daha denetimli serbeslikten yararlanma şartını 1 yıldan 2 yıla çıkarma muhabbetleri dönüyor, AF konuları konuşuluyor. Olan ölenle arkasında ki kalanlara oluyor haliyle. Eskiden alınan cezanın 4/3'ü çekilirdi. Buda benim için önemli bir nokta.
__________________ "Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "
Konu BLueMooN tarafından (03 Eylül 2019 Saat 12:51 ) değiştirilmiştir.
|