Cevap: Ülkemizde Kadın Hakları Genişletilmeli Midir?
Bende kaosun içine gireyim dedim.
Öncelikle çok sevgili forum üyeleri, kadına şiddet; her kadın ölümleri olduğunda üzüldüğümüz, içimizin parçalandığı bir konu. Yani ne bileyim seri katil, canavar falan değilseniz üzülürsünüz. Ne kadar üzüldüğünüzle ne düşündüğünüzle açıkçası hiçbirimiz ilgilenmiyoruz. Ne yaptığınızla ilgileniyoruz.
Kadına şiddete dem vuran tipler(erkek ya da kadın) ertesi gün bir kadını kıyafetinden dolayı 'o...' ile yaftalıyor. Bir başka kadın 'Neden evlenmiyorsun?' 'Yine mi ayrıldın?' diyor. Bekara seni kimse almadı mı iması yapılıyor. Malım ya ben. Alsınlar beni, paket mi yapalım? Burda mı döversiniz?
Anne kalk kız soğan doğra bırak o kitabı, babası ''sen ne anlarsın ki?'' diyor. Çocuğu hasta diye işçi kadın izin alamıyor. Kadın çalışan mobingi daha fazla yaşıyor, patron taciz ediyor, işyerinde çalışan kadınlar başka bir kadını yerin dibine kadar sokuyor.Kocası yemek yapmadığı için azarlıyor, ben seni niye aldım diyor.
Türbanlı diye yobazlıkla, bira içti diye dinsizlikle, erkek arkadaşıyla geziyor diye aşiftelikle suçlanıyor.
Aman benim oğlum ne isterse yapar diye büyüten anneler, göster bakalım pipini amcalara diyen babalar, regl mi oldun sen aman kimse duymasın diyen ablalar, kadınlığı aşağılayan, erkekliği yücelten bir toplum.
Hala bu pis coğrafyada kız çocukları amcaları, abileri, dayıları hatta babaları tarafından tecavüze uğrayıp sonra intihara sürükleniyor. Öldürülüyor, öldürtülüyor. İki gün ağlayıp, sonra instagram da bir post daha beğeniyoruz.
Kadına şiddete hayır deyince bir b.. olmuyor sevgili üye. Ne zaman çocuklarınızı kadın bir birey, ona saygı duymalısın, senden bir farkı yok diye büyütürüz. Ne zaman kadını bir aşağılama ifadesi olarak değil de normal bir kelime olarak kullanırız o zaman değişiriz.
Emanet konusuna gelince, evet emanetiniz değiliz. Belki sizler çok iyi bir dilekle bunu söylüyorsunuz ama, emanet korunması gereken bir şeydir ve biz korunmanıza ihtiyaç duymuyoruz. Biz emanet olmamızı gerektirmeyen bir ülke istiyoruz. Korunmaya ihtiyaç duymayalım istiyoruz. Korunmamızı gerektirecek kötülükler bizden uzak olsun istiyoruz.
Çok şey istemiyoruz, bizi bir salın yeter.
Konu juju tarafından (29 Ağustos 2019 Saat 19:20 ) değiştirilmiştir.
|