Cevap: Ülkemizde Kadın Hakları Genişletilmeli Midir?
"Haklıya hakkını vereceksin" derler. Ben konuya tarafsızca kısacık yorum yapayım zira tek pencereden baktığımız için düzeltemedik hiçbir şeyi. Ezilen, sindirilen, bastırılan, şiddet gören veya hakları çiğnenen kadınlarımıza elbetteki hakkı neyse fazlasıyla verilsin. Hatta cezası idam olsun onlara bunu yaşatan insan müsvettelerinin. Ama burası Türkiye. Burada alınan her karar başıboş şekilde uygulanıyor. Yani konu kadın olduğu için buradan örneklendireyim; verilen hakları kötüye kullanan da çok oluyor, bizzati yaşamış biriyim. Devletin tanıdığı haklardan ötürü eşine yada ailesine itaatsizlik yada saygısızlık yapan da onca kadın var. Son dönemlerde konu kadın olunca devlet sorgulamıyor bile. Direkt "sen haklısın" diyor kadına. Erkek suçlu mu suçsuz mu bakmıyor bile. Yıllar evvel annem ve babamın ayrılık duruşmalarından bizzati şahidim bu gibi durumlara. Yani sözün özü, kadın hak verilsin, ama hakkı varsa hakkı verilsin. Aksi taktirde bu kadını korumak çabası çok kötü sonuçlar doğuracak. Verilen hakları yanlış anlayan veya yanlış kullananları ayırt ettikleri sürece kadına her hak verilsin. Erkekte hangi haklar mevcutsa hepsi kadına da verilsin. Ama dediğim gibi, iki tarafı dinlemeden "sen kadınsın o yüzden direkt haklısın" denilmesin. Burada yazdıklarımı şiddeti yada cinayetleri yorumuma katmadan söylediklerimdir. P gibi durumlar hakla hukuka bakmaz gereği direkt en ağır şekilde yapılmalı. O yüzden yanlış anlaşılmamayı umuyorum.
İyi forumlar. |