29 Ağustos 2019, 18:11
|
#57 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Ülkemizde Kadın Hakları Genişletilmeli Midir?
| ZaLim Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
konuyu acan arkadasimiz gundemde olan kadin cinayetlerine bir nebze de forum yonetimi ve kullanicilari olarak tepkisini, tepkimjzi yada tepkinizi dile getirmek ve bu tur sorunlari nasil asariz kendi fikirlerimizle cozumlememizi yapalim diye acmis ki bir cok forumda da benzer yada ayni icerikli konu an itibariyle mevcuttur. Elestiri yaparken vurayimda nerden vurursam vurayim mantigi goruyorum ne yazik ki bazi uyelerde. Tabiki forum sitesi her turlusunu gormekteyiz goreciz de eywAllah elestirmeye hakkimiz yok ancak yineliyorum ancak buyuk cogunlugumuzun kutsal saydigi degerleri siradanlastirmaniza musade edemezdik.
Oncelikle Allah benim gonderdigim butun peygamberlere inanacaksiniz diyor. Imanin sartidir bu. O yuzdendir ki hangi peygamberin adi gecerse gecsin saygimizdan ismin basina hem yazarken hem okurken Hazret kelimesini koyariz. Insanlardan goruslerinize saygi bekliyorsaniz eger oncelikle onlarin degerlerine saygi gostereceksiniz.. Gostermiyorsaniz kusura bakmayinda degerlerimizi cigneyen mesajlari silmek bizi istemesekte mecbur kiliyor.
Emanet konusuna gelince Allah kadinlari bize emanet ediyor ancak sadece kadinlarim emanet ediyor. Tabi ki hayir.
Islamiyeti, Kur-an'i, Peygamber efendimizin sunnetlerini kadinlarla birlikte emanet ediyor. Bakin kadinlara kiyan canilere hangi rmanete sahip cikmislarda kadinlara sahip ciksinlar. Allah cenneti bile kadinlarin ayaginin altina koymusken siz kendinizi birilerin emaneti olarak gorseniz ne olur gormeseniz ne olur. Yani sen birine deger verirsin ama o kisi zaten kendini degersiz olarak gorur ve oyle lanse eder ya. Sizin yaptiginiz da bundan ibaret..
o yuzden bizim kutsal degerlerimize dil uzatmayin da kendinizi ne olarak goruyorsaniz oyle gormeye devam edin..
Telefondan yaziyorum kelime hatalari yapmis isem affedin cok degerli IF UYELERI..
| Topa girmeyim falan diyorum ama duramadım. Kimseye saldırmıyorum/z. Kimseye kötü söz de söyledim/z. Konu kadın hakları ile sığ bakmamalı insanlar diyoruz. Gördüklerimiz ile değil daha geniş ve düzgün bakmalıyız. Bunu din üzerinden vs açıklamak değil her türlü eğitim ile çözmeliyiz diyoruz. Din üzerine konuyu çekip asıl konu olan '' Kadın hak ve yaşadığı olumsuzlukları '' gölgede bırakmak konuyu bir yere getirmez. Konu açan kişi ile ilgili bişey demiyorum. Daha iyi olurdu alıntı şekilde yapıp kendi yazısına devam etseydi diyorum.
Bakın Don Kişot süper kahraman değildir. Bu her zaman işlemez. Bazen eleştirileri okuyup yersiz tepki vermek yerine anlamaya çalışmalı. Mesela bana böyle bir eleştiri gelse açardım bir konu sayfası yazar o şekilde denerdim, ön izleme yapıp olabilirmiş yada yok olmadı diye kendimce yapılan eleştiriyi değerlendirirdim. Ben konu açan arkadaşa saldırmak isteseydim ve bunu din üzerinden bişeylerler gelseydim '' Kul hakkı / Emek hırsızlığı '' gibi söz öbeklerini dini hadisler ile birleştirirdim. Konu din vs değil. Konuyu nereye getiriyorsunuz. Farklılıklara saygı göstermek ile başlayın ki sonra cinsiyetcilik ortadan kalkar. Sizin o ilk mesajda kızdığınız üyeye Peygamber efendimizin adını öyle yazmasına çok kızdım ama mesela Allah benim demene de kızdım. Neden Allah C.C. tarzında yazmadın. Eğer körü körüne eleştirmek ve olaylara balıklama dalmak olsaydı amacım buradan da sana eleştiri getiririm. Öyle uzar gider.
Ben yazılanları okuyorum ve gerçekten şaşırıyorum. İlk mesajımda da dedim şu konu içerisinde bile birbirinize saygınız yokken nasıl konu başlığındaki soruna odaklanacaksınız?
Önce SAYGI ya hu . |
| |