25 Ağustos 2019, 18:46
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Patlıcan Kovalama
Yöresel yemeklerde mutfaklarınızı şenlendirmeye ne dersiniz. Zengin yemekleri ile meşhur Kayseri mutfağının en çok tercih edilen yemeği patlıcan kovalamayı sizler için derledik. En basit tarifi ile evde yapabileceğiniz bu muhteşem lezzet ile misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
250 gram kuzu kuş başı
2 çorba klaşığı tereyağ
Bir adet kıyılmış kuru soğan
4 diş kıyılmış sarımsak
Bir adet kıyılmış kırmızı biber
4 adet kıyılmış sivri biber
Bir tatlı kaşığı domates salçası
3 adet doğranmış domates
Tuz Karabiber
Pul biber
Bir kilo patlıcan HAZIRLANIŞI:
Et ve tereyağını tencereye alalım. Suyunu çekene kadar soteleyelim. Soğanı, sarımsağı ve kırmızı biberi ilave edip solana kadar kavurmaya devam edelim. Domates salçasını ve domatesleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Hafif yağlamış orta tepsiye patlıcanları dizelim. Üzerlerine tuz, karabiber, ve pul biber serpelim. Pişen domatesli etli karışımı patlıcanların üzerine ekleyelim. 180 derecede 1 saat pişirelim. Daha sonra servis edelim. Afiyet olsun... |
| |