Canım dostum azımsanamayacak derecede bu işin içindeyim ve şunu belirtebilirim ki kalori işi hikaye.
Belki şimdiye kadar öğrendiklerinize ters düşecek ama kalori hesabı vücudunuza zararlıdır hatta.
İnsan vücudu izole bir sistem değildir. Enerji girdisi ve çıktısı vardır ve bu hiçbir zaman eşit değildir. Mesela bir günü tamamladığınızda kendinizi genel olarak aç da hissedebilirsiniz tok da hissedebilirsiniz.
Günlük kalori ihtiyacınız 2000 cal olsun. Kalori açığı vererek 1800 cal beslenelim diyelim. Bu durumda vücudumuz enerjisi girdisi azaldığı için çıktısını da azaltmaya ve denkleştirmeye çalışacak.
Hareketlerinizde ve reflekslerinizde yavaşlama olacak. Düşünce kapasiteniz düşecek ve hayat ekseniniz "Şu diyet bi biteydi." olacak.
Nacizane tavsiyem öncelikle kendinizin bir diyette olduğunu düşünmeyin. Vücudu o moda sokmayın.
Bir sonraki adımda ki en önemli adım bol bol lif tüketin.
Kendim spor ile uğraştığım için Eti Lifalif tüketiyorum. İllaki görmüşsünüzdür yulaf ezmesi kendisi. Hem bunu kullanırsanız ödem attırıcı özelliği de var. Bol bol su atarsınız.
Bir de günde en azından 30 dakika yürüyüş. Yanınıza suyu alın. İstediğiniz yerde ve zamanda yürüyün.
Son olarak da işlenmiş, ambalajlı ürünleri tüketmeyin olabildiğince.
Gördüğünüz gibi hiçbir yemek listesi vermedim. Gerek yok çünkü. Bu yazdıklarıma dikkat ettiğiniz sürece istediğinizi yiyin, kilo vereceksiniz. Verebilirsiniz demiyorum, vereceksiniz.
Bu arada konu başlığı açan arkadaşın emeğine sağlık.