|
RahmetLi Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
diEfoRyoU hocam puan.txt e kayıt edıyor mırcta calısıyor sorun yok !geveze yazınca verıyor puanları ben sockete cevırmek ıstıyorum kanala suna !geveze yazdım sonucç PHP Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
[14:53] <RahmetLi> !geveze
[14:53] <Eglence> *** #SohbetLi Kanalı Haftanın Gevezeleri ***
[14:53] <Eglence> -
[14:53] <Eglence> SohbetLi ORG [NoMercy Puan Sistemi] - Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. style="color: #007700">.SohbetLi.ORG
[14:53] <Eglence> 1) RahmetLi ---> Satır : 3
[14:53] <Eglence> 2) Aykız ---> Satır : 3
[14:53] <Eglence> 3) aLBaYRaK ---> Satır : 3
[14:53] <Eglence> 4) SeVDaLuK ---> Satır : 2
[14:53] <Eglence> 5) Maxsi ---> Satır : 1
[14:53] <Eglence> 6) Lost ---> Satır : 1
[14:53] <Eglence> 7) ---> Satır :
[14:53] <Eglence> 8) ---> Satır :
[14:53] <Eglence> 9) ---> Satır :
[14:53] <Eglence> 10) ---> Satır :
bu sekılde verıyor ama bu mırcta yapıyor ben sadece sockete gore ayarlamak ıstıyorum kusura bakmayın boyna pğost atıyorum.
bilfiğim kadaruyla burası her kelimeyı 1 opuan olarak kaıyt edıyor. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! alias top10 {
var %cnk = @dify, %hit = 10, %e = puan/sohbet.txt, %top10 = 1
window -hn %cnk
filter -fwcteu 2 32 %e %cnk |
Merhabalar.
1- Paylaştığın koddaki o bölüm .txt içindeki veriyi düzenlemek için filtre edilmiştir
puan eklemesi yapmaz. 2- Paylaştığın mIRC kodundaki bu satırda ayraç hatası vardır: if !geveze* iswm $1- { { top10 | goto t0p10 }
3- Mevcut kodda goto döngüsündeki
t0p10 hedefi bulunmuyor.
Kodun oriinal hali buradadır.(
renkle Alias'ı sonradan eklenmiş.)
Link: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:*:#Kanal:{
if $1 == !puan {
if ($2 == list) { top10 | goto t0p10 }
elseif !$read(puan.txt,w,$+(*,$2,*)) { msg $chan $2 puan listesinde yok }
elseif ($2 == $me) { msg $chan Beni boşver,kendi puanına bak | goto t0p10 }
elseif ($2 == $nick && $read(puan.txt,w,$+(*,$2,*))) { msg $chan $read(puan.txt,$readn) puanı var | goto t0p10 }
}
if !$read(puan.txt,w,$+(*,$nick,*)) { write puan.txt $nick 100 | halt }
else {
var %dify $readn
var %yeah = $calc($token($read(puan.txt,%dify),2,32) +100)
write $+(-l,%dify) puan.txt $nick %yeah
if %yeah == 1000 { mode $chan +v $nick | msg $chan Tebrikler $nick 1.000 puanın oldu }
}
:t0p10
}
alias top10 {
var %cnk = @dify, %hit = 10, %e = puan.txt, %top10 = 1
window -hn %cnk
filter -fwcteu 2 32 %e %cnk
msg #Kanal (Top 10) Puan listesi:
while %top10 <= %hit { msg #Kanal $ord(%top10) $line(%cnk,%top10) | inc %top10 }
window -c %cnk
}
Sana socket mantığı hakkında kısa bir bilgi vereyim, biliyor olsan da.
Socket yapısı, bağlantı kurulan IP veya HOST üzerindeki Ham(raw) veriyi okur. Ham veri, Eventlar(Olaylar)-Çeşitli yapılar(HTML
vb.) tarafından işlenmemiş/yorumlanmamış veridir.
Örneğin bir web sitesine bağlantı kurduğunda tarayıcın kaynak kodlarını alır ve bunları HTML
vb olaylarla yorumlayıp sana görsel, kullanılabilir veri sunar. Web sitesindeki ham(raw) veriyi görmek için Sağ Tık "Sayfa Kaynağını Görüntüle" yapabilirsin.
Socket yapısında IRC bağlantısı ve tüm bağlantılar aynı mantıkla işler. Socket, eventlar tarafından işlenmemiş veriyi görür ve yazacağın koşullar, kurallar ile bunu sana işler/yorumlar.
Socket'in tepkilerini görmek için basit bir Remote ile Ham (raw) mesajları elde edebilirsin.
Örnek:(#xms kanalını kendine göre ayarla) Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:*:#xms:msg # $rawmsg
Çıktı örneği: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
Etki:
[10:44] <Feragat> !puan raptor
Tepki (Ham-Raw veri):
[12:31:58] <raptor> :Feragat!~
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
PRIVMSG #xms :!puan raptor
Ham verideki sıralandırma (Boşluklar baz alınır.): Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
$1 = :Feragat!~
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
$2 = PRIVMSG
$3 = #xms
$4 = :!puan
$5 = raptor
Koşulları buna göre oluşturacaksın.
Örnek: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
if ($2 == PRIVMSG) { kodlar }
if ($5 == raptor) { kodlar }
if ($3 == #xms) { kodlar }
gibi..
Faydalı olabilecek kaynaklar:
1-
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2-
3-
4-