Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Temmuz 2019, 00:01   #1
Çevrimdışı
vioLeta
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
14 Temmuz: Dünya Kebap Günü Kutlu Olsun!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Dünya Kebap Günü Kutlu Olsun!



Türk mutfağının yıldızı olan kebap sıradan bir yemekten çok daha fazlası! Şiş kebap ve döner kebap olarak iki farklı şekilde dünyanın dört bir yanında ünlü olan bu lezzet sofraları şenlendiriyor.

Kebap Günümüz Kutlu Olsun !




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Adana kebabı, Adana

Türkiye’nin güneyindeki Adana şehri kebabıyla o kadar meşhur olmuş ki sipariş verirken kebap yerine Adana diyebilirsiniz. Adana kebabı için koyun eti zırh adındaki büyük bir bıçakla kıyılıyor. Bir gün dinlendirilen et daha sonra şişe geçirilerek kömür ateşinde pişiriliyor. Bu lezzete servis sırasında yine közde pişirilmiş domatesler ve biberler, maydanoz ve açık ekmek eşlik ediyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Urfa kebabı, Şanlıurfa

Tarihi milattan binlerce yıl öncesine uzanan Şanlıurfa bugüne kadar birçok farklı medeniyeti ağırlamış ve kültürel birikimin zenginliği yemeklere de yansımış. Şehrin en çok bilinen yemeklerinden biri de Urfa kebabı. Zırhla kıymaya dönüştürülen koyun etinden yapılan bu kebabın Adana kebabından tek farkı acısız olması.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Döner kebap, Kastamonu

Çeşitli baharatlarla terbiye edilen etler bir şişe diziliyor ve odun ateşinin karşısında yavaşça dönüyor. İşte dönerin adı buradan geliyor. Ateşin karşısındaki etler piştiği gibi yaprak yaprak kesilerek anında servis ediliyor. Tarihi bundan bir buçuk asır öncesine kadar uzanan döneri bulan kişi Kastamonulu Hamdi Usta olarak biliniyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İskender kebap, Bursa

Bursa’nın meşhur lezzeti iskender, iştah açıcı sunumuyla öne çıkıyor. Pidelerin üzerinde domates sosuyla servis edilen et, yağıyla altındaki pidelere lezzet katıyor. Aynı tabakta etin yanında yemeğe eşlik yoğurt sofrayı ferahlatıyor. İskenderin can alıcı noktası, servisten sonra etin üzerine tereyağın döküldüğü an. O an çıkan dökülme sesini bir kez duyduğunuzda bir daha ömür boyu unutamayacaksınız. 1867 yılından bu yana Türk mutfağına lezzet katan bu yemeği kaynağında yemelisiniz.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kuyu kebabı, Kastamonu

Döneriyle meşhur olan Kastamonu’nun kuyu kebabıyla da mutlaka tanışmalısınız. Kuyu kebabı insanlık tarihindeki ilk et pişirme yöntemlerinden biri kullanılarak yapılıyor. Bir kuyunun içinde ateş yakılıyor ve et bu kuyuya sarkıtılıyor. Daha sonra kuyunun ağzı kapatılıyor ve et üç dört saat pişiriliyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cağ kebabı, Erzurum

Erzurum’un yöresel lezzeti olan cağ kebabı bugün ülke çapında yaygınlaşmış bir durumda. İsmini cağ adı verilen şişlerden alan kebap odun ateşi üzerinde pişiriliyor. Bu kebap için oğlak ya da kuzu eti tercih ediliyor. Soğan, domates ve biberle birlikte servis edilir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sini kebabı, Hatay

Kıyma, domates, biber, patates, soğan ve sarımsağı aynı tepside buluşturan sini kebabı Hatay’ın favori yiyeceklerinden biri. Taş fırına verilen tepsi içinde, odun ateşinde pişirilen bu yemeği sıcacık pideyle birlikte yediğinizde kendinizden geçeceksiniz.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kâğıt kebabı, Hatay

Birbirinden güzel yemekleriyle meşhur olan Hatay’da denemeniz gereken bir lezzet de kâğıt kebabı. Yağlı kasap kâğıdı içinde domatesi, patatesi, biberi, soğanı ve bezelyeyi bir araya getiren bu yemek etkileyici bir sunuma sahip. Eşsiz lezzeti karşısında kendinizi kaybedip de kağıtları yememeye dikkat etmelisiniz.




-



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bugün Kebap yeme günü!
Diyetlere kısa bir mola! Bugünü kutlamadan olmaz?

Ama tek sorun, en sevdiğiniz kebap hangisi? Bu özel günü hangi kebapla kutlayacaksiniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yorumlara yazmayı unutmayın !


__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver