Domain piyasasına ben yön vermedim. Bu piyasaya yön verebilecek kadar domaine sahip değilim. Bende 2000 li yılların başından sonra satın aldığım jenerik domainlere ciddi bedeller ödedim. Piyasa şekilde bana kimse bedavaya veya kelepir fiyata domain vermiyor. ortam.com u Nokta Domainsten (nokta.com]) satın aldım. Eğer ortam.com gibi jenerik domainler için nokta domainsten ucuz fiyat alabilirsen söyle bana kaç tane domain olursa hepsini satın alacağım.
Ortam.com ve gelinlik.com domainlerini aynı dönemlerde aldım. İki domainide arkadaşlarım önerdiği için (projelendirme planı kurarak) satın almıştık. Ama maalesef arkadaşlarım bana domainleri aldırdıktan sonra sözlerinin arkasında durma hususunda gereken özveriyi göstermediler. Bu nedenle iki projeden vazgeçtim.
İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu artık mobil cihazlar üzerinden giriş sağlıyor. IRC için ciddi bir oluşum düşünülecekse mobil ağırlıklı bir plan üzerinden yürümek gerektiğini düşünüyorum. Profesyonel işler içinde ciddi yatırım yapmak gerekiyor. Yeteri kadar yoğunluğum ve ilgilendiğim proje olduğundan bu iki projeye zaman ayıramıyorum. Yukarıda belirttiğim gibi bana domainleri aldıran arkadaşlara karşıda gönül kırıklığım olduğundan domainleri satabilirsem satacağım satamazsamda bekleteceğim.