Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Haziran 2019, 18:41   #2
Mylife
~ i don't care if i'm misfit. ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: eğlence botu

Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],

Aslında bunu yapmak çok basit ama biraz teferruatlı yani uzun bir calışma gerektirir. Hazır eğlence botu olanlarda vardır mutlaka ama ben size mantığını anlatıcam ve siz bunu kendiniz çok basit bir şekilde yapabiliceksiniz aşağıya örneklendirmeyi bırakıyorum...

sev, öp, dürt vb. şeklinde belirli bir mesajı karşı tarafa aktarmak en basit olaydır. Yapabilicek çok alternatif vardır ama ben regex kullandığım için kodlamada o şekilde örnek vereceğim.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on $*:text:/[!.]d[uü]rt\s/Si:#: { $iif($2 ison #,$qt($2) $+ , $nick sizi dürttü,$qt($2) kanalda bulunmuyor) }

kullanım;
.dürt nick => nick kanalda bulunuyorsa koşulu var.

Örnek2;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:*:#: { if ($regex($1-,/^[.!][oö]p\s/Si) && $2) { msg # $qt($2) $+ , $nick sizi öptü. } }

aynı bu kalıpla birlikte sev vb. yazıp mesajları değiştirerek birşeyler yapabilirsiniz.

.fırlat nick =>[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] <= tıkla

.söz nick => yazıldığında söz paylaşması için $read dan faydalanman gerekir yani text in icine sözleri yazıp daha sonra .söz nick yazıldığında kod un tetiklenmesini sağlamak bunun için bir örnek te aşağıya bırakıyorum.

söz, fal, atasözü vb durumlar hep aynı mantıkla yapılır tabiki farklı alternatif yollarıda vardır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] <= tıkla

Şans, akıltesti vb rakamsal kodlama identifier larına bir örnek de aşağıya bıraktım.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] <= tıkla

Not: Rakamsal kodlamalarda kullanılması en ideal olan $rand ve $calc akıl testi icerisinde 2 sinin de örneğini görebilirsiniz.

//echo -a $rand(1,10) => Denediğiniz de 1 ile 10 arasında rast gele bir sayıyı aktif pencerede görürsünüz.
//echo -a $calc(1+1) => Denediğinizde aktif pencerede 2 rakamını görürsünüz direk olarak mirc üzerinden ( + / - ) matematiksel işlem yapmanıza olanak tanır.

Dipnot Mesajı: İstediğiniz bütün kodlamaları yapabilir buraya atabilirim ama araştırıp kendinizin yapmasını istediğim için örneklerini verdim. Başkalarından birşeyler beklemek yerine biraz zaman harcayıp daha iyisini yapabilirsiniz. İyi forumlar.

Konu Mylife tarafından (29 Haziran 2019 Saat 18:47 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver