Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Haziran 2019, 18:09   #1
xena
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Damar şarkıların psikolojik olarak etkisi

"Kapanmaz yarayım, gece gündüz kanarım.."
Gel be şarkıya! Cengiz kurtoğlu büyüksün, damarın önde gideni , her şarkı sözlerinde ciğerimizi yakan, o tiz sesin muhteşemsin ustam!

Evet , dinliyoruz belkide hiç dinlemiyoruz, sevmeyenlerimiz var ,sevenlerimiz var. Damar şarkılar denildi mi duracaksın bir yerde , mutsuzluğun, hüznün, can sıkıntısının iyi geldiğini düşünerek dinlediğimiz, hayatımızın bir köşesine yer edindiğimiz, içimizde bir tane de olsa duygularımızı dile getirendir o damar şarkılar. Insan uzuldugunde ,ayrıldığında, mutsuz olduğunda,efkarlandiginda odaklandigimiz şarkılarımız vardır bizim.

Var olmasına vardır da niye biz mutsuzken dinleriz niye hemen kendimizi bu damar denilen şarkılara odaklaniriz ?

Ruhumuzu, beynimizi, düşüncelerimizi, duygularımızı psikolojik olarak rahatladığını ya da tercüman olarak dile getirdiğini düşünürüz değil mi? Sorun bu ya psikolojik teorisini yaşatırız kendimizce ,yalnızlığa itip , konuşmayıp derdimize careymis gibi derman bulacağımızı düşünerek dinleriz damar şarkıları..

Bir zamanların efsane şarkısı vardı;
"Bu akşam ölürüm, beni kimse tutamaz"
Ahh be murat kekilli ! Sen nasıl bir şarkı söylemişsin de ask acisi cekipte ,millet intihara kalkışmadan önce dinlenilen şarkın olmuş... bi ara baya haberlere konuk olmuştur, bu şarkı yüzünden "intihar edenler "diye .. şarkıyı dinliyorlar ,kendilerini atıyorlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
saçma geliyor ama yaşayanlara da sormak lazım nasıl bi psikolojik durum yaşamışlar ki şarkı dinleyince o duruma gelmişler..

Damarın kraliçesini hiç unutur muyuz yıldız tilbemiz , ahh o şarkıların dili olsa yaşanmamış aşkı yaşatan o şarkıların var ya insan dinleyince bile aşık olası gelip,acı çekmek istercesine duyguları alt üst eden damarın taa içindeki kanı bile pihlastiran o şarkıların yüzünden durduk yere psikolojisini bozan insanlarımız da olmuştur. Bi röportajında demişki; "ne sözler yazdım yazıp yazıp yırttıgim, okumuş olsaydım hayranlarımın hayatlarıyla oynamış olurdum" diye haklisin kraliçem!! Sen hiç bir duyguyu yaşamamış insanı bile körkütük edensin bu sözüne ne hacet!! "Delikanlım "... unutur muyuz ? Tabiki aslaa..

Kendilerini jilete verenlere ne demeliyiz? Ehh tabiki müslümcüler deriz.. yahu bu adam nasıl söylemişte,hayranları her şarkısında rakının son demine kadar icip,kendilerini jilete vurmuşlar, nasıl bir psikolojik durumdur ki jilet olayına düşmüşler, bu da çaresiz bir vaka ... (rahmetle anıyoruz)

Daha bir çok damar şarkıların dibine vuran sanatçılarımız var ki say say bitmez , iyi ki varsınız elbet ama inanın psikolojik durum kalmıyor, biz bizden çıkıyoruz, biz yaşanmamış aşkları, ayrılıkları, mutluluğu, mutsuzluğu her birini Psikolojikmen yaşatiyorsunuz ki , psikoloji nedir o bile kalmıyor..

Yanı sözün kısası damar şarkılarda kendimizden geçtiğimiz, huzunlendigimizde ihtiyaç duyup o şarkıları dinlediğimiz bize ilaç gibi derman bulacağını düşündüğümüz duruma gelmemiz garip.

Psikolojimizi en büyük etken hale getiren bu şarkılarla buluşmamızı sağlayan bi düşünceye sahip olduğumuz durum içerisine , psikolojimizi sürüklemek zorunda miyiz ?

Evet, bu böyle gelmiş böyle gider ayrılınca damar dinle ,aşık olunca damar dinle ,mutsuz olduğunda damar dinleee..
Dinle yavrum dinle işte, psikolojini boz yine de dinle çok manidar sözler var..
Dinliyorum, kendime seçtim bi tane ..
Psikolojim normal yani ..
Yorgunum hani o yüzden dinliyorum!

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver