Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Haziran 2019, 20:19   #1
aLtimod
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj: Set (Aeg)

Merhaba Sevgili ircforumlari.net ailesi , Sizlere irc e gönül vermiş bir çok projesi olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile olan röportajımızı paylaşacağız . Keyifli okumalar dilerim .

<aLtimod> Merhaba Set , Hosgeldiniz. Öncelikle roportaj teklifimizi kabul ettiginiz icin tüm ircforumlari kullanicilari adina tesekkürlerimizi sunariz.
<aLtimod> Nasılsınız?
<Set> Merhaba aLtimod, hbuldum tsk ederim, sizde hos geldiniz
<Set> Beni buna uygun gördügünüz icin asil ben teşekkür ederim
<aLtimod> hos bulduk teşekkür ederim
<aLtimod> Sorularima biraz sizi taniyarak baslamak istiyorum.
<Set> tabi, fazla yormamaya calisin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<aLtimod>
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)
<aLtimod> o zaman Set kimdir, sanal hayata nasıl basladi buradan baslayalim
<Set> ismim Sinan, 29 yaşındayim Urfa'liyim ama suan işlerim geregi istanbulda ikamet etmekteyim
<Set> Sanal hayatima 2005'te başladım
<Set> Eskiler bilir kelebek.org'un en güzel dönemlerine denk gelen sayili insanlardan kalanlardanim
<Set> Ilk IRCd hayatima orada basladım
<Set> zaten kelebek'e basladigim dönem ile, sanal aleme baslama dönemim bir sayilir
<Set> yani kısacasi irc'e girdigim andan beridir sanalla iliskim bulunuyor

<aLtimod> hımm
<aLtimod> suan takildiginiz yer varmi peki
<Set> Malesef suan takildigim bir sunucu yok, kendim şuan hosting isleriyle ugrastigim icin birden cok güzel insanla calisma firsatim oluyor
<Set> o sebeble belirli bir isim veremiyorum

<aLtimod> Hosting isleriyle uğrastığınızı beyan ettiniz
<aLtimod> Hangi Firma ile çalısıyorsunuz
<Set> Firma ile calismıyorum, OFS.net.tr direk kendimize ait firma, ve bende ortaklarindan biriyim.
<aLtimod> hımm çok güzel
<aLtimod> peki
<aLtimod> Set Ne kadar zamandan beri mIRC IRC içerisindesiniz? Rumuzunuzun sizin için ifade ettiği anlam nedir ve nerden esinlendiniz bu rumuzu alırken?
<Set> 2005'de dedigim gibi sanal ve IRCd alemine basladım
<Set> mIRC işlerine girme senesi herhalde 2008 yada 2009 seneleriydi
<Set> Rumuzuma gelirsek asıl rumuzumu eski arkadaslarim bilir 'Aeg' olarak gerçek nickim bulunuyor
<Set> 2006'dan beridir Aeg kullaniyordum
<Set> 2009'dan sonra sagolsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (haLil) reisimiz kelebek.org döneminden kalan bazi anilarimiz sebebiyle ircforumlarinda beni banlamisti 'Aeg' rumuzumu
<Set> bende öyle ilk aklima gelen Set ile tekrar uye oldum
<Set> o dönemden beridir'de 'Set' nickiyle takılıp dururum
<Set>

<aLtimod> hımm peki

<aLtimod> Set ile Aeg nicklerinin anlamı varmı sizde?
<Set> Tabi kendime ait nicklerimin anlamlari var
<aLtimod> peki özel değilse bizimle paylaşa bilirmisiniz.
<Set> Söyle belirteyim
<Set> insanlarin nicklere googlede yada dısarda tecrübe ettigi anlamlar beni fazla baglamiyor
<Set> ben kendi nicklerime kendime göre anlamlar verir o sekil kullanirim
<Set> 'Aeg' rumuzuda o benim verdigim anlamlar sebebiyle cok uzun suredir girmiyorum
<Set> 'Set' rumuzumla genelde takilirim
<aLtimod> cok ozel olmazsa acilimi felan varmi nicklerin
<Set> evet
<Set> Aeg = Güvenilir, Saglam, Cabuk Güvenen, Insanlardan umudunu kesmeyen; anlamlarini ifade eder
<Set> bana göre suan'ki dünyada böyle bir nicke gerek yok, o sebeble sadece yaptigim islerde yapimci 'by Aeg' imzasini bırakirim
<Set> yapilan isin arkasindaki karakter o cunki,
<Set> Set = Duvar, Engel, Her türlü soruna karsı önemsedigi insanlar icin kendini siper edebilen; anlamini ifade eder
<Set> Bu nick'de suanki davranislarimi ifade ediyor, o sebeble genelde bunu kullaniyorum
<aLtimod> anladim guzel anlamlari var
<Set> Evet övünerek bahsedebilecegim şeyler
)
<aLtimod>
)
<aLtimod> peki
<aLtimod> firmanizi az cok herkes taniyor . Sadece irc ile mi sinirli kapsamli olarak.
<Set> Firmamizin fazla reklami genelde yapan insanlar degiliz
<Set> tabi görsellik ve reklam önemlidir ama bizim genel bakisimiz yaptigimiz işlerle anılmamiz
<Set> bu bakis acisiyla genelde hareket ederiz
<Set> biz kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak, o sekil musterilerimize davraniyoruz
<Set> Tabiki IRCd dısında projelerimiz ve yaptigimiz islemlerimiz bulunuyor
<Set> Korumali VDS, VPS ve Datacenter satislari artı web hosting, reseller hosting, windows hosting, web tasarim, eticaret
<Set> Gibi bircok kurdada ilerlemeye devam ediyoruz
<aLtimod> Peki ne gibi bir projeniz var biraz bahsede bilirmisiniz
<Set> Proje yazilimlarindan söyle bahsedebilirim
<Set> IRCd üzerine güzel 1 projem var onunda yazilimlarini halen devam ettiriyorum
<Set> Birde web üzerinde degişik bir proje'miz var
<Set> Tabi suan okuyan arkadas'lar IRCd diyince bot vs gibi birşey dicektir, bot tabiki var ama sadece bot'la olan birşey degil degişik birşey
<Set> kendi adıma IRCd ' icin güzel birşey olcagini tahmin ediyorum
<aLtimod> Sanırım içeriğini söylemiyorsunuz suprizmi yoksa
<aLtimod>
)
<Set> Yani lafta kalmayi seven bir insan degilimdir, olmamış veya faliyete tam geçmemiş birşeyide söylemiyorum karakterim sebebiyle
<Set> Yani kısaca önce yaparim sonra dillendirebilirim

<aLtimod> hımm anladım
)
<aLtimod> peki Ajan Botu Sizemi ayit?
<aLtimod> Hemen, Hemen tüm TR sunucularında Ajan botu var.
<Set> Evet, ajan botlari yapimcisiyim
<Set> Tabi benden farkli sahipleride cıkıyor botunda
<Set> v6 serisi dahil bütün hepsini kendim yazılımını yazdım

<aLtimod> Yani sen yaptın ama ben yaptım hesabi diyorsunuz dimi
)
<Set> Genelde öyle oluyor, senelerdir sahipleniyorlar bana ait seyleri, yada gelistiriyorlar babina sahipleniliyor
<Set> bir süre sonra insan alisiyor öyle durumlara
<Set>
)
<aLtimod> Haklısınız.
<aLtimod> Kimsenin emegi ziyan olmaz ins .
<Set> Cumlemize amin ins.
<aLtimod> peki
<aLtimod> Ajan botun ismi neden Ajan. Farklı bir isimde kullana bilirdiniz.
<Set> Aslinda kelebek.org'da ajan nicki hep gözüme carpardi o dönemler
<Set> Oradan esinlenerek ajan yapmistim
<Set> Sonradan isim degiştirmek istemedim, Ajan serilerine degişik isimler verdim
<Set> v1 dısında her seriye isim vermişimdir, daHi, Plus vs gibi isimler seri'nin adi olarak kullaniyorum
)
<aLtimod> Gerçekten güzel bir bot, saglamligi ve görselligiyle bana göre baya başarılı sistem
<aLtimod> Başarılar dileriz amacınıza ulaşırsınız inşallah
<aLtimod> isim onemli degil aslinda islevi olsun bence
<Set> evet en dogru cevapta bu bence
<Set> islevi önemli olan
<aLtimod> irc sunucularinda cogu yerde ajan botuna denk geliyoruz yararli bir bot bencede
<aLtimod> kısaca Lamerlerin korkulu rüyası oldu diyebilirim
<aLtimod>
)
<Set> botu sevende var sevmiyende var
<Set> Sonucta renkler ve zevkler tartısılmaz
<Set> Lamerler'i en son düşünüyorum, onlarin nesli her sene evrim geçiriyor

<aLtimod> Bitmiyor evet lamerler ins kokleri kurur

<Set> onlari dedigim gibi fazla kale almiyorum, ben genelde bot'u sevdirtmeye calisiyorum
<Set> ve insanlara daha fazla nasıl yarar saglicagimi düşünürüm
<aLtimod> Başarılarınızın devamını dileriz
<Set> Allah razı olsun
<aLtimod> amin cümlemizden
<aLtimod> Baska botlariniz varmi ? Varsa neler
<Set> Bot olarak serisi devam eden Ajan serisi ile tek ugrasiyorum
<Set> Ama onlar dısında ek bircok codlama isteyen yada benim işime yarayan bot ve snippet tarzı codlamalarim bulunuyor
<Set> o kadar fazla bilgili biriyim diyemem
<Set> Ama elimden geleni iyi degerlendirmeye calisan biriyim derim genelde
<Set> Artı php, html, python, html, java vs gibi dillerdede az cok capimca calismalarim oluyor hem ögrenme hem birşeyler yapma calismasi
<aLtimod> Çok güzel başarılar dileriz.
<aLtimod> peki sizce IRC bitermi?
<Set> ben 14 15 sene oldu IRC hayatindayim, bircok yazilim gördük yada arkadaslik sitesi
<Set> onlarin devri bitsede, IRCd'in tadi bitmiyor
<Set> Diyebilirim
<aLtimod> evet irc bir tutku sizde de öyle sanırım
<Set> aynen cunki cogu insan bu platformda kendini bulmustur buna eminim
<aLtimod> peki IRCd hayatini anladik
<aLtimod> Set yani sinan realde nasıl biridir
<aLtimod> Ne gibi hobileri var
<aLtimod> başarili birgeçmişiniz var'ki çoğu okuyucumuz biliyor
<aLtimod> Real hayatiniza az girelim
<aLtimod> Onlardan bahsedin artık bize
))
<Set> en basta belirtmiştim fazla yormamaya calisin
<Set> Sonucta sinan'da bir insan ecel terleri atmiyim burda
<Set> bunlari basta belirtmiştim
)
<aLtimod>
)
<Set> Simdi sinan nasıl biri
<Set> Sanal'dan fazla farkim fazla yoktur, yani karakterim degişmeyen birşey'ki zaten cogu beni taniyan sanaldakiler biliyor
<Set> zaten sanalda cogu kardeş dedigim insan realde görüştügüm bulustugum oturdugum insanlarda oluyor
<Set> ben genelde kendim realci biriyimdir
<aLtimod> realci olmak güzel bencede
<Set> kısaca ben işlerine bakan iş manyaginin teki, kafasina koydugunu yapana kadar hırsı bitmeyen biri diyebiliriz
<aLtimod> yani çalışan demir pas tutmaz hesabi

<Set>
)
<Set> Kendine göre kücük capli zevk aldigi seyler var
<Set> Sivil hayatimda elimden gelenide ayni sekil ardina koymayan biriyimdir
<Set> genelde spor ve arabamla cok vakit geçiririm
<Set> ilk istanbul'a geldigimde mesela futbol sevdasi icin haftada 2 3 sefer anadoludan avrupa geçerdim
<Set> sonradan avrupa tarafinda ofis'e geçince az o taraftan kafam rahatladi tabi
<Set> tabi birde araba'yla gezme cılgınlıgım var, beni taniyanlar cok iyi bilir
<Set> her aradıklarinda baska sehirlerde bulurlardi beni
<Set> Düşün türkiyenin neredeyse 75 il'ine gitmişligim vardir
<Set>

<aLtimod> hımm
) ne güzel
<aLtimod> iş icabımı gezdiniz
<Set> iş ile alakali degil sadece görmek bilmek gezmek
<Set> Ben ögrenmeyi cidden seven biriyimdir
<Set> Ve garip bir huyum var gezdigim yerlerin fotograflarini cekmem
<Set> aslinda fotograf cekmeme sebebimde o gördügüm güzellikleri tekrar fırsat bulursam gözlerimle canli canli tekrar görmek
<Set>

<aLtimod> Herkesin kendine has stili var tabii
<aLtimod> Basarilar dileriz hayatinizda
<Set> Allah razı olsun,ins yaradanimiz herkese güzelim türkiyemizi gezmeyi nasip eder
<aLtimod> amin inş. tüm güzellikleri görmek lazım imkan olduğu sürece
<aLtimod>IRCD'e taniyipta Realde görüştügünüz kimler var mesela
<Set> Saysam bitmez herhalde
<Set> Cok fazla oturdugumuz sohbet ettigimiz insanlar oldu
<Set> Hepside her daim baş tacılar her daim biliyorlar kendilerini
<Set>

<aLtimod> mesela bir kaç isim vere bilirmisin
)
<Set> Mesela @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Gokhan) hem arkadasim hemde suan ortagim kendisi
<Set> en basitinden sen
<Set> zaten realde görüştügümüz insanlariz
<aLtimod> Burda @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Gokhan) Selamımızı iletirmisiniz
<Set> Zaten okudugunda görücektir kendiside, az beraber sen ben o oturmadik
<Set>

<aLtimod> evet
)
<Set> Sonradan burada nickimi yazmadin diyen arkadaslara kardeşlerime belirtiyorum
<Set> Unutulmadiniz sadece hepinizi yazarsam IF'in %30'si ni yazmak zorunda kalirim
<Set>

<aLtimod>
))
<aLtimod> o zaman biz burdan hepsine
<aLtimod> IF ailesi olarak selamlarımızı gönderiyoruz

<Set> Aynen her daim baş tacimsiniz
<Set> Bilin
<Set>

<aLtimod> Teşekkür ederiz. Sizde Baş tacısınız.
<aLtimod> peki
<aLtimod> Kotu ve iyi anilariniz oldu mu bizimle paylaşırmısınız?
<Set> Herhalde kötü olarak adlandirabilecegim 2 3 anim vardir
<Set> Bunlardan birincisi, askeri personel'dim bir dönem, cok fazla arkadasimi sehit verdik
<Set> ve bulundugum tim'de kardeşim olarak gördügüm bir arkadasimi sehit vermiştim
<Set> Gerçekten cok farkli birşey
<aLtimod> Allah mekanlarını cennet eylesin
<Set> allah razı olsun
<Set> Allah yerlerini cennetlik eyler ins
<aLtimod> Amin
<Set> Türkiye'nin %90'i belki isimlerini bilmez
<Set> yada nerede ne yaptiklarini
<Set> Ama suan türkiyemizi savunan o insanlar olmazsa burada boyle bir hayati yaşayamayacaklarini bilsinler
<Set> Sadece bir fatih'anizi eksik görmeyin o insanlara
<Set> Bir dua'nizi
<Set> Tum IF aile'sinden ricamdir bu
<aLtimod> IF aile'sinden bizde destek bekliyoruz sehitlerimiz icin
<aLtimod> Simdiden dualarini esirgemeyen arkadaslara tsk' lerimizi sunarız
<Set> iyi diyebilecek bircok anım olmustur kendi nebzimce
<Set> Aralarinda 5 6 tane unutamicagim şeyler
<aLtimod> peki nedir mesela örnek verebilirmisiniz
<Set> Mesela bir keresinde birinin dogum gününe denk gelmistim sans eseri bir ziyarette
<Set> o kadar cok sevinmiştiki o gelisime, o yüz ifadesini hic unutmam
<Set> benim icin cok degerli biri
<Set> Unutmucagim anılardan biridir

<Set> ve buna benzer bircok güzel anım daha olmustur o arkadasla
<Set> Say say bitmez, güzel arkadaslar edindim hayatimda, kötü anilarim olsada
<Set> genelde iyi anilarim kötüleri sildiriyor bende
<Set>

<aLtimod> yani dert bitmez
)
<aLtimod> peki başka guzel anilarınızı paylasa bilirmisin bizimle
<Set> Sizleri tanimakta güzel anılarimdan
)
<Set> Siz güzel degilmisiniz ayip
)
<aLtimod> Teşekkür ederim
))
<Set> hayatimda güzel insanlar var
<Set> Onlar bile bana bircok seyde yetiyor
<Set> hepsi benim icin gerçekten önemli insanlar ve güzel anılarim onlarla güzel
<aLtimod> Allah daima güzel insanlarla karşılaştırsın
<Set> Amin cümlemize ins
<aLtimod> amin
<aLtimod> Peki Irc.Forumlari ile buluşman ne zaman ve nasıl oldu?
<Set> 2008 dönemlerinde Cod ögrenmek icin googlede arastira arastira IRCforumlarina denk geldim
<Set> O günden beridir oradayim
<aLtimod> Çok güzel aktif olarak İF Desiniz yani.
<Set> evet 2008 2009 donemlerinden beridir
<Set> Varim
<aLtimod> peki
<aLtimod> Ben sizi daha fazla yormayayım, son olarak IF ve IRC/d kullanıcılarına iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?
<Set> Öncelikle size tekrar'dan tskler, buna layik görüldüysem ne mutlu bana
<Set> Kendinizi üzmeyin sanal seyler icin, güzel insanlar tanidim IRCd ve bu forum sayesinde
<Set> Bunu unutmayin kafi
<Set> Tsk'ler tekrardan aLtimod
<aLtimod> Vermiş olduğunuz samimi cevaplar adına çok teşekkür ederim, benim için keyifli bir söyleyişdi
<aLtimod> Sizi tanımak adına da iyi bir röportaj oldu. IRC/d yaşantınızda başarılar dilerim.
<Set> Ben tsk ederim
<Set> güzel bir geçmişiniz var sizinde
<Set> ins daha güzel yerlerde güzel isler yaparken sizide görürüz
<aLtimod> İnş. Teşekkür ederim.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet