Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kadayıflı Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
Aromatik tereyağı için:
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı biberiye
1/2 adet sarımsak
Harcı için:
100 gram kadayıf
100 gram toz parmesan peyniri
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kadayıflı Şinitzel Nasıl Yapılır:
Tavukları iki streç filmin arasına alın ve bir merdane yardımıyla döverek inceltin.
Bir kabın içine kadayıf ve parmesan peyniri alın. Karıştırın.
Ayrı bir kabın içinde yumurtaları kırın, tuz ve karabiber ilave ederek çırpın.
Dövdüğünüz tavukları önce yumurtaya, ardından kadayıflı tavuğa bulayarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Aromatik tereyağı için:
Tüm malzemeleri bir kabın içine alın ve yoğurun.
Streç filme sararak buzlukta 15 dakika dinlendirin.
Kızartma aşaması:
Kızdırdığınız sıvı yağın içinde dinlenen tavukları arkalı önlü pişirin.
Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Aromatik tereyağıyla servis edin.
Alıntı.