10 Haziran 2019, 17:13
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tereyağında kıtırlı levrek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tereyağında kıtırlı levrek tarifi için malzemeler
2 adet levrek fileto (Derileri alınmış, 4’e bölünmüş. Kişi sayısına göre karar verebilirsiniz)
Tereyağı
2 limon kabuğu rendesi (Birazını süslemek için ayırın)
2 yemek kaşığı limonun suyu
2 büyük dilim, gevrek haline gelecek şekilde kızartılmış, tercihen ekşi mayalı ekmek (Bayat olursa daha iyi olur)
1 tatlı kaşığı kurutulmuş sarımsak (Yoksa 2 büyükçe diş sarımsak)
1 avuç maydanoz
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üzerini süslemek için frenk soğanı veya taze soğan veya maydanoz. Tereyağında kıtırlı levrek Nasıl Yapılır
* Elinizle parçaladığınız ekmekleri, sarımsağı, limon kabuklarını, maydanozu, biraz tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katarak rondoda ufalayın. Çok un ufak etmeyin, biraz dişe gelsinler.Kenara ayırın.
* Balıkları yıkayıp iyice kurulayın. Hafif tuzlayın.
* Geniş tabanlı bir tavada 1.5 tatlı kaşığı kadar terayağını eritin.
* Balıkları tavaya koyun. Birbirlerine çok değmesinler. Gerekirse iki partide pişirin. Limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika kadar bir yüzünü pişirip çevirin, sonra 1-2 dakika da öbür yüzünü. En önemli konu balığı çok pişirip kurutmamak. Rengi beyaza dönüp, kenarlar kızarmaya başladı mı olmuş demektir.
* Balıkları servis yapacağınız tabağa alın. Üzerlerine ekmek kırıntılı karışımı bolca koyun. Üzerine ayırdığınız limon kabuğu rendesini ve kullanacağınız yeşilliği (frenk soğanı/taze soğan/maydanoz vb.) serpin. Biraz da değirmenden karabiber çekip servis edin.
__________________ ~ P .İ .R ~ |
| |