Hurmalı semizotu salatası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hurmalı semizotu salatası tarifi için malzemeler
Yarım demet semizotu (Yaprakları ayıklanmış)
8 adet hurma (İnce doğranmış)
8-10 adet taze bakla (Veya kuşkonmaz)
4 yemek kaşığı kurutulmuş domates (Küp doğranmış)
2 dal reyhan (Yaprakları ince doğranmış)
2 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi (Kıvrıkları) Sosu için
6 yemek kaşığı yoğurt
7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber Hurmalı semizotu salatası Nasıl Yapılır
*Taze baklaları kaynayan suda 3-4 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün ve uzunluğuna göre 2’ye ya da 3’e bölün.
*Sosu için limon suyu ile yoğurdu bir kaseye alın. Zerdeçal ve karabiberi ilave edip iyice çırpın.
*Semizotu yapraklarını, haşladığınız baklaları ve diğer malzemeleri derin bir kaseye aktarıp harmanlayın. *Salatayı servis tabağına aldıktan sonra hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Çörek otunu limon kıvrıklarıyla birlikte serperek servis yapın.
*100 gram hurma günlük lif ihtiyacının yüzde 30’unu tek başına karşılayabilir. Lif sindirim sisteminin dengeli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur, hazmı kolaylaştırır, bağırsakların artık maddelerden arınmasını sağlar.
__________________ ~ P .İ .R ~ |