Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç tarifi için malzemeler
1 kg kırmızı havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 limonun suyu (1 limonun da rendelenmiş kabuğu)
2 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç Nasıl Yapılır
*Kabuğunu soyduğunuz havuçları parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağının 1/3’ünü tencerede ısıtın ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları kavurun. Soğanlar yumuşayınca havucu, tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Limon suyunu ve 2 bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
*Ayrı bir kapta rendelenmiş limon kabuğunu, kimyonu ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. Zeytinyağlı havucu ocaktan almadan 5 dakika önce kalan zeytinyağını dökün. Ocaktan alın, baharatlı maydanoz karışımını serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın.
__________________ ~ P .İ .R ~ |