Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2019, 15:22   #1
Çevrimdışı
Funda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç tarifi için malzemeler

1 kg kırmızı havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 limonun suyu (1 limonun da rendelenmiş kabuğu)
2 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon

Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç Nasıl Yapılır

*Kabuğunu soyduğunuz havuçları parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağının 1/3’ünü tencerede ısıtın ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları kavurun. Soğanlar yumuşayınca havucu, tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Limon suyunu ve 2 bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.

*Ayrı bir kapta rendelenmiş limon kabuğunu, kimyonu ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. Zeytinyağlı havucu ocaktan almadan 5 dakika önce kalan zeytinyağını dökün. Ocaktan alın, baharatlı maydanoz karışımını serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın.

__________________
~ P .İ .R ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver