Ortalama 7 dakikalık bir fon müziğim var. Yayının ilk anonsunda onu alıyorum; genellikle yeterli gelmiyor. Çünkü "iyi yayınlar" mesajlarını okuyup program formatından bahsedip, kendimden önceki yayıncıya teşekkür edip, biraz da dinleyici ile sohbet ediyorum... Durumun farkına varırsam fonu biraz geri alıyorum; ama kaptırıp gitmişsem şarkı başlamış olabiliyor
Diğer anonslarda da olsa, her anons için fon almadığım için şarkının üzerine konuşmam gerekebiliyor.
Sözler başlamışsa mutlaka şarkıyı başa alırım. Ama şarkının sonundan bir kısım gider. Şarkı üzerine ise konuşmam; ortada şarkıyı kesmem yani çok ekstra bir durum söz konusu değilse.
Belki tanıyanlar vardır; tanımayanlar da biraz fazla konuştuğumu düşünebilirler bu yazdıklarımdan. Ama "müzik kutusu değilim." Sadece müzik dinlemek isteyenlere auto yayın da dinletilebilir; ya da insanlar istedikleri şarkıları sosyal medyadan da dinleyebilirler. Ama önemli olan o yayını anonslu yapabilmek ve dinleyiciyi kendine bağlamaktır.
Ama söz konusu radyo IRC ya da okey sitesine bağlı değilse, o zaman çok konuşmamak gerekir; bazen tek bir kısa anons, yüksek potansiyelli dinleyici kaybına neden olabilir.
Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur