Sirene Tatlısı
Şerbetli bir tatlı olan sirene tatlısı görüntüsü ve lezzetiyle misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlıdır. Çok fazla uğraşmadan yapılan sirene tatlısı, tuzsuz lor peyniri kullanılarak yapılmaktadır. Üzeri böğürtlen ve dondurma ile süslenen sirene tatlısını, isterseniz sade olarak da tüketebilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Hamuru için:
- 250 gr tuzsuz lor peyniri
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
Üzeri için:
- Böğürtlen
- Vanilyalı dondurma
Sirene tatlısı nasıl yapılır?
- Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın.
- Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
- Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin.
- 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.