Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
150 gram kuşbaşı dana eti
1 adet büyük boy domates
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
60 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
Domatesin de kabuklarını orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
Bir tencerenin içerisine alın. Soğan ve tereyağını içine aktarın.
Güzelce kavurun ve etleri ilave ederek kavurun. İçerisine domateslerini ekleyerek güzelce karıştırın.
Ardından tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kadar et suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Pişmeye yakın baharatlarını, tuzunu ve salçasını ilave ederek karıştırın, bir müddet daha piştikten sonra ocaktan alın.
Bir güveç kabın içine pişmiş etleri aktarın. Üzerine kaşar peyniri serpin. 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " |