Ballı Bademli Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı bal
1 su bardağı tatlı badem
800 gram kuşbaşı tavuk
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy portakal
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
Bademleri küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Ocağa oturtup 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun. Kurulayıp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve kısık ateşte renkleri dönene dek kavurun. Sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp üzerine tavuğu ilave edin. Birkaç dakika kavurup toz kırmızıbiber, tuz ve karabiber ilave edin. Bir-iki dakika sonra kalan tereyağını ve temizlendikten sonra verev doğranmış havucu ekleyin. Havuç yarı yarıya yumuşayınca halka doğranmış kırmızı biber, kabuğuyla birlikte dilimlenmiş portakal ve badem katın. Çok az kavurup ocaktan alın ve bir fırın kabına aktarın. Balı 1 su bardağı sıcak suyla karıştırın ve yemeğin üzerine gezdirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu alıp 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.
Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " |