Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
250 gram sarıulak zeytini
1 adet soğan
2 adet domates
1 demet kıyılmış maydanoz
1 demet kıyılmış taze soğan
2-3 dal kıyılmış nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Sos için :
1 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet turuncun suyu, tuz
YAPILIŞI
Sos için zeytinyağı, turunç suyu, tuz ve karabiberi iyice çırpıp kenara alın. Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp kıyın. Soğan ve domatesi küçük küp doğrayın. Zeytini geniş bir kaba alıp üzerine tüm malzemeyi ilave edip harmanlayın. Sosu gezdirip bir kez daha harmanlayın ve servis yapın.
PÜF NOKTASI
Sarıulak Tarsus’a özgü bir zeytin çeşididir. Toroslar’ın eteklerinde yetişir. Meyve şekli uzun ve silindirik bir yapıya sahiptir