Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2019, 14:42   #111
Çevrimiçi
Beatrice
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mantı için gerekli malzemeler

Mantı içi için

250 gram kıyma

1 büyük boy rendelenmiş soğan

İnce doğranmış yarım demet maydanoz

Mantı hamuru için

2 su bardağı un

1 yumurta

Tuz

Su

Mantı sosu için

Yoğurt

Sarımsak

Kırmızı biber

Tereyağı

Nane

Sumak

Hamurun hazırlanması

Öncelikle una bir yumurta kırılır. Daha sonra su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur oklava ile 5 mm kadar veya en ince şekile gelene kadar açılır. Hamur,üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır.

Büyük daire şeklinde açılan hamur düz aüızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra da boylamasına yaklaşık 3-4 cm karler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur.

Mantının içinin hazırlanması

Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız.

Pişirme, Sos hazırlama ve Servis

Bir tencereye suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın. Sonra hazırladığımız mantıları ilave edip haşlayalım. (mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir)

Daha sonra ocaktan alıp mantıların içine bir miktar soğuk su ilave edelim.

Mantıları kevgir ile suyun içinde çıkarıp servis tabağına alalım.

Salçalı sosu için; tavaya tereyağını koyup eritelim.

İçine salçayı ilave edip karıştıralım.

Mantıların üzerine yoğurtlu sosu gezdirerek dökelim.

Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirerek dökelim.

Mantımızı nane, sumak ve pul biber eşliğinde servis yapalım.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver