Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2019, 20:02   #2
Mylife
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: hz. Mehdiye inanıyor musunuz?

Öncelikle yazı için teşekkür ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,

Mehdi olayı sadece islam için gecerli olan bir durum değil bütün dinleri icerisinde kapsıyan bir durum din dogmaları da topluma yön verme ( ahlak, sosyal saygı, insan ilişkileri, sosyoloji, yaşam felsefesi ) vb. durumları icerisinde barındırır. Dünya üzerinde yaşıyan insanların hepsinin birer dini inancı olmadığını düşünürsek toplumun bozulmasının sebebi dini inanclar değilde gelişememiş millet ler ile alakası olduğuna inanıyorum şahsen, yani yaratıcı dünyayı bu hale getirmedi sorumlu olarak da onu göremeyiz ama insan her zaman bir amac arar bu amac arama işini de dini dogmalar ile tatmin eder. Sevdiğim bir söz vardır. '' Doğru bilinen yalnışlar '.

Mehdi konusuna gelince, kıyamet alametlerine inanmıyan bir kişi benim dini inancım var diyemez çünkü; bu açık açık belirtilmiş bir durumdur. Bir Mehdi gelicek ve bütün kötülükleri bitirip dünyada huzur ve mutluluk sağliyacak bana biraz pollyanna cılık gibi geliyor ama ben her zaman realist bakma taraftarıyım. Mehdi yeryüzüne inecek ve herkese hakettiği gibi muamele yapıcak.

Demek istediğim tam olarak şudur aslında.Bizim türk milletimiz uyanıktır biraz Mehdi gelinceye kadar herşeyi yapayım gelip herkesi islam a davet ettiğinde kabul edeyim ve sonsuz mutluluğa gideyim düşüncesi saf bir düşünce olarak kabul edilebilir ama bana göre aptalcadır. O herşeyi bilen, gören, herşeyin sahibi, mutlak güc! samimiyeti seviyor bana göre ictenliği ve niyete önem veriyor. Mehdi nin gelişi bütün insanları müslüman yapmak değil, sınırları olan akıl ile inkar ettiğin yaratıcının aklının kabul edemiyeceği gücüne şahit olmandır.

iyi forumlar.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet