Bursa'nın meşhur süt helvasının tarifini sizinle paylaşıyoruz. Görünüşü fırın sütlaça benzese de tadı damaklarda kalan bir tatlıdır. İşte süt helvası tarifi...
Bursa'nın kestane şekerinden sonra gelen enfes süt helvasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kazandibi tatlısına rakip olacak, tadı damaklarda kalan süt helvasının pratik ve lezzetli bir tatlı olduğu için tarifini denemeyenlere mutlaka tavsiye ediyoruz. Evde kolayca yapabileceğiniz süt helvası tarifi için işte malzemeler..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tutam tuz
Süt helvası nasıl yapılır?
Birinci adım: Derin bir tencerenin içerisine şekeri ve 1 bardak sütü koyun, şekerler eriyene kadar ocakta karıştırın.
İkinci adım: Şeker eridikten hemen sonra ocaktan sütü alın. Bu adımda dikkat etmeniz gereken nokta sütün kaynaması ya da ısınması değil, yalnızca şekerin erimesi.
Üçüncü adım: Ardından şekerli sütün içerisine kalan sütü ve yumurtayı ekleyerek çırpın.
Dördüncü adım: Tereyağını tavaya alın. Eriyince unu ve bir fiske tuzu ekleyip rengi sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Beşinci adım: Sütü de içerisine ekleyerek hızla karıştırmaya devam edin.
Altıncı adım: Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sevis yapın.
Afiyet olsun.
Milliyet (PembeNar)