Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2019, 05:04   #1
Çevrimiçi
vioLeta
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeğin İlk Kakası




Bebeğin İlk Kakası


Bebeklerin ilk kakasına mekonyum ismi verilir. Mekonyum yeşil-siyah renginde ve yapışkan kıvamdadır.

Mekonyumun %90’ı sudan oluşur.Mekonyum bebeğin anne karnındayken aldığı besinlerden oluşur. Bebekler doğumdan sonra çoğunlukla ilk 24 saat içerisinde kakalarını yaparlar.
Mekonyum 48 saat, çiş 8-9 saat içerisinde yapılmazsa eğer, bebeğin idrar yollarında, bağırsaklarında ya da böbreklerinde tıkanıklık gibi sağlık problemleri olduğu düşünülür.


Bazı durumlarda özellikle doğumun geç olduğu zamanlarda bebek mekonyumu daha annesinin karnındayken yapabilir. Eğer böyle bir durum söz konusu ise, doğumdan sonra bebeğin mekonyumu ciğerlerine çekmemesi için, bebeğe aspirasyon yapılması gerekir. Bebeğin, mekonyumu soluması, aspirasyon pnömonisine (ağız içerisindeki tükürük veya mideden gelen reflü materyalini, yutulamayıp akciğer yollarına kaçması sonucu oluşan zatürreye verilen ad.) neden olabilir.

Bebekler ilk doğduklarında günde 6-10 defa kaka yaparlar. Bu miktar zamanla azalır. Yeni doğan bir bebek günde 3 defa kaka yapıyor ve kakası kıvamlı ise, bebek yeterince anne sütü alıyor demektir. Bazen anne sütü alan bebekler birkaç gün kaka yapmayabilirler. Bu endişelenilecek bir durum değildir. Anne sütünün sindirimi kolaydır ve bu bebeğin kaka yapma süresini uzatabilir.

Yeni doğan bebeğin kakası yeşil ise; Bu durumda bebek üşütmüş olabilir. Bebekler üşüttüğünde bağırsak hareketleri artar. Safralı dışkı meydana gelir bu da kakanın rengini yeşile çevirebilir.
Aynı zamanda anne sütü ile beslenen bebeklerde, annenin yediği besinler de bebeğinin kaka rengini değiştirebilir. Örneğin anne ıspanak yemişse, bebeğinin kakası yeşil olabilir.


Yeni doğan bebeğin kakası siyah ise; Yeni doğan bebeğin kakasının siyah olması doğru değildir. Ancak bebek dışarıdan demir takviyesi alıyorsa kakasının siyah renkte olması normaldir.


Bebeğin kakası katı olursa; Anne sütünün yanı sıra ek gıdaya geçişte ya da mamaya geçen bebeklerde kakanın daha katı olması normaldir.


Bebeğin kakasında yemek parçaları olması; Bebeklerin bağırsakları ancak 6. aydan sonra yetişkinler gibi sindirmeye başlar. Bu süreden önce katı gıdalar verilen bebeğin kakasında yemek parçalarının görülmesi normaldir.

Vajinal akıntı söz konusu ise; Kız bebeklerde doğumdan sonra vajinal akıntı görülür. Bu akıntıda az miktarda kan da görülebilir. Anneden gelen hormonlar sebebiyle meydana gelen bu durum ilk adet benzeri bir durumdur. Endişelenecek bir durum yoktur.

Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver