Timer Komutu ve Parametreleri
Timer -> Belirtilen sayı ve sürede komut tekrarı yapmanızı sağlar. Kullanımı: /timer tekrarsayısı tekrarsüresi /komut Kapatmak için : /timers off
-
---------
-
-
Belli aralıklarla ya da belli süreyle uygulanmasını istediğimiz işlemleri yapmak için kullanılır. Örneğin;
-
/timer 3 1 /msg #Kitle Merhaba
-
komutu, #Kitle kanalına 1'er saniye aralıklarla toplam 3 defa "Merhaba" yazmamızı sağlar. Örnekte gözüktüğü gibi komutun kullanım şekli ;
-
Kullanım Şekli » /timer <kez> <süre> /Yapılacaklar
-
formatındadır. Aşağıda, kullanım şeklinin pekiştirilmesi için birkaç örnek verilecektir.
- Örnek Kullanım » /timer 5 10 /amsg Selamlar. (10'ar saniye aralıklarla, toplam 5 defa tüm kanallara "Selamlar." yaz.) Örnek Kullanım » /timer 2 50 /Whois KarayeL (50'ser saniye aralıklarla, toplam 2 defa KarayeL nickine whois çek.) Örnek Kullanım » /timer 1 10 /Join #Kitle (10'ar saniye aralıklarla, toplam 1 defa #Kitle kanalına giriş yap. - Ya da 10 saniye sonra #Kitle kanalına giriş yap.) Örnek Kullanım » /timer 0 30 /msg KarayeL Selam. (30'ar saniye aralıklarla, sonsuz defa KarayeL nickine "Selam." yaz.)
-
Son örnekte gördüğünüz gibi, eğer yapılacak işlemin kaç defa yapılması gerektiği " 0 " olarak belirtilirse, komut sözkonusu işlemi sonsuza dek yapacaktır.
Uygulayacağımız timerlara bir isim de verebiliriz. Şöyle ki ;
- Örnek Kullanım » /timer5 3 1 /msg #Kitle Merhaba (Bu timer 5 numaralı timer ımızdır.) Örnek Kullanım » /timer10 4 5 /Whois KarayeL (Bu timer 10 numaralı timer dır.) Örnek Kullanım » /timerEgitim 3 10 /cs info #Egitim (Bu timer ın adı "Egitim" dir. Timer a verilen isimler bir sayı olmak zorunda değildir.)
-
Bunlar dışında ;
-
Aktif olan tüm timer ları kapatmak için --> /timers off
Aktif olan belli bir timer ı kapatmak için --> /timeradı off (Örnek : /timer5 off)
Aktif olan timer ları listelemek için ise --> /timer
-
komutlarını uygulayabiliriz.
-
Aktif timer ları listelerken sadece belirttiğimiz maskeyi içeren timerları listeleme şansımız da vardır.
Bunun için ise joker karakterlerden (* ve ?) faydalanırız.
- /timer?? --> Ismi iki haneli timerları listeleyecektir. /timera?b --> Ismi 'a' ile baslayan, 'b' ile biten ve 3 haneli isme sahip timerları listeleyecektir. /timer1? --> Ismi iki karakterden olusan ve ilk karakteri '1' olan timerları listeleyecektir.
-
Timer komutunun kullanımı esnasında, kullanabileceğimiz bazı parametreler mevcuttur. Bu parametreler ; "-h , -i , -p , -r , -o , -e" parametreleridir.
Şimdi bu parametrelerin ne anlama geldiklerini ve görevlerini inceleyelim.
-
[-h parametresi ]: Girilen saniye cinsinden timerin seviyesini milisaniniye çevirmek için kullanılır. Örnek Kullanım » /timer1 -h 5 1 /msg KarayeL Merhaba
Açıklama » 1 milisaniye aralıklarla toplam 5 defa, KarayeL nickinin özeline "Merhaba" yazmamızı sağlayan komuttur.
- [-i parametresi]: Eğer birden fazla server penceresi aktif ise, bu parametre ile aktif olan timerlar diğer sunucularda da aktif olacaktır. Örnek Kullanım » /timer2 -i 3 1 /amsg Naber?
Açıklama » Bağlı olduğumuz tüm sunucularda, 1'er saniye aralıklarla toplam 3 defa bulunmuş olduğum tüm kanallara "Naber?" yazmamızı sağlayan komuttur..
- [-p parametresi]: Aktif olan bir timeri deaktif (Pause) etmek için kullanılır. Örnek Kullanım » /timer5 -p
Açıklama » Aktif olan 5 numaralu timerı durdurmamızı sağlayan komuttur.
- [-r parametresi]: " -p " parametresi ile durdurulmuş olan timeri, kaldığı yerden devam ettirmek için kullanılır. Örnek Kullanım » /timer5 -r
Açıklama » Daha önceden deaktif etmiş olduğumuz olan 5 numaralı timerı, durdurduğunuz yerden devam etmesini sağlayan komuttur.
- [-o parametresi]: " -o " parametresi ile girilen timerlar, bağlı olduğumuz sunucudan bağlantımızın düşmesi durumunda dahi devamlılığını sürdürecektir. Örnek Kullanım » /timer6 -o 7 3 /ping KarayeL
Açıklama » Bağlı olduğumuz sunucudan, bağlantımızın kopması durumunda dahi, "KarayeL" nickini 3 saniyede bir toplam 7 kere pinglemeye devam edecektir.
- [-e parametresi]: Daha önceden çalışıyor olan timerın, yapacağı işlemi hemen yapması için kullanılır. Örnek Kullanım » /timer3 -e
Açıklama » 3 numaralı timerın, yapacağı işlemi hemen yapmasını sağlayan komuttur. |