Antalya’da yaşayan müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, Anadolu’yu köy köy gezip unutulan türküleri, ağıtları arıyor. Anadolu’nun halk müziğini dünyaya tanıtmak istediğini ifade eden Dayıoğlu, “Sayısız türkü biriktirdim” dedi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
işte 3 telli sazıyla; türkülere, Anadolu'ya ve memleketin güzel insanlarına adanmış bir yaşamın öyküsü... Antalya Kaş'ta yaşayan 31 yaşındaki Müzik Öğretmeni Emre Dayıoğlu, Anadolu'yu köy köy gezip unutulan türküleri, ağıtları arıyor, türkü ve saz ustalarının mirasını kayıt altına alıyor. Okuldan arta kalan zamanlarında bazen Afyon'un bir köyünde tarlada çalışan kadınlarla türkü söylüyor, bazen de Toroslar'daki bir Yörük çadırında üç telli bağlamanın öyküsünün peşinde koşuyor. Kimi zaman bir köy evinde kadınların ezgilerine kulak veriyor, kimi zaman da yaşamını amatör de olsa enstrümanlara adamış Anadolu insanlarıyla birlikte anılar, kayıtlar biriktiriyor. Dayıoğlu'nun amacı Anadolu'nun halk müziğini köylerden çıkarıp dünyaya tanıtmak...
'HER KÖY, BİR MÜZİK DERYASI'
Emre Dayıoğlu'nun müzik macerası çocukken başladı. Kasetlerden ve düğünlerde müzisyenleri izleyerek bağlama ile tanıştı. 10 yaşından beri bağlama çalıyor. Dayıoğlu, ortaokul yıllarından sonra Türkiye'yi köy köy gezip halk sanatçılarından halk müziğinin özünü doğru bir şekilde öğrenebilmeyi kafası koydu. SABAH'a konuşan Dayıoğlu, çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Halk müziğimizi kaynağından su içiyormuşçasına öğrenmek için köy köy gezerek kayıtlar yapıyorum. Bu kayıtlarımın bazılarını da sosyal medyaya yüklüyorum. Sayısız köye gittim, sayısız türkü biriktirdim. İmkânlarım dahilinde özellikle Teke Yöresi Efe ve Akdeniz'in köylerine gidebildim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
"BİLDİKLERİ TÜM TÜRKÜLERİ AKTARIYORLAR"
Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Etnomüzikoloji ve Türk Müziği teorisi bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Birkaç kez bu vesileyle derslere gittiğimde Bursa'nın dağ köylerine gittim. İnsanlar ilk başta şaşırsalar da sonrasında çok sıcak karşılıyorlar. Sanki oğullarıymışım, çocuklarıymışım gibi beni hemen kabulleniyorlar. Bildikleri tüm türküleri aktarıyorlar. Anadolu benim için çok farklı müzik kültürlerinin sentezlendiği bir sesler coğrafyası. Hangi köye gitsen her biri müzik deryası."
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
'GİDİLMEDİK KÖY KALMAYACAK'
Çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Emre Dayıoğlu, "Türkiye'de 7 bölge 81 ilde gidilmedik köy, kaydedilmedik müzik bırakmak istemiyorum. Ayrıca bekleyen bir müzik albüm projem var. İmkan ve zaman yaratıp albümümü bitirmek istiyorum" dedi.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sabah