Peynirli irmik helvası tarifi
Peynirli irmik helvası tarifi
Selin Kutucular tarifiyle peynirli irmik helvası...
Malzemeler
125 gr tereyağı
500 gr irmik (bir kapta ölçün)
1.5 ölçü toz şeker (irmiğin ölçüsü kadar)
2 ölçü su (irmiğin ölçüsü kadar)
4 top tuzsuz taze Antep peyniri (yoksa 250 gr dil peyniri)
Süslemek için Antep fıstığı
Yapılışı
Su ve şekeri kaynatın. Ayrı bir tencerede irmiği hafifçe kavurun. Kaynamış su ile şekere irmiği katın. Suyunu çekince ocağın altını kapatın. Rendelediğiniz peyniri ilave edin. Tencerenin ağzını kapatın. Peynir tencerenin sıcaklığıyla erisin. Servis tabağına aldığınız helvanın üzerini tuzsuz antep fıstığıyla süsleyin.
Hbrtrk |