Cevap: Tanju Özcan talimatını yineledi: Suriyelilere ekmek yok
Evet ...
Şimdi ben de bu konu hakkında bir kaç kelime tıngırdatmak istiyorum. Yorumum sonrası her zamanki gibi cephe alanlar olacaktır, yorumumu sert bulanlar olacaktır ve dahi insanlığımı sorgulayanlar olacaktır. Ama yazacaklarım sadece beni bağlayacaktır. Huyum kurusun gerçekçi olmayı seviyorum .
Yorumları tek tek okudum, saygı duymadıklarım da var içerisinde sizde benim yorumuma saygı duymak zorunda değilsiniz. Saygılı olmanızı da beklemiyorum açıkcası. Her neyse.
Bu ülkenin vatandaşları türlü cefa ile aile geçindirmeye, borç ödemeye, çocuklarını okutmaya, gecesini gündüzüne katıp alın teri ile çalışmaya çalışırken birde bu ülkenin haddinden fazla vergileri ile cebelleşiyor. Ama suriyeli kardeşlerimiz ülkesinde olan olaylar neticesinde ülkemize giriş yaptılar. Eyvallah , başımız gözümüz üstüne . Ama bu kardeşlerimize sağlanan imkanlar hangi türk vatandaşına sağlanıyor ? Benim ülkemde üniversite öğrencime geri ödemeli kredi çıkıyor ve bunu paşa paşa geri ödüyor iken suriyeli gençlere BURS veriliyor. Bunun HAK-HUKUK-ADALET kavramı neresinde beyler/bayanlar . Senin öz vatandaşın geçim sıkıntısı çekiyor. Ne demişler önce CAN sonra CANAN. İstanbul'da alışveriş merkezlerine bir girip bakın, suriyeli kişilerin elleri poşet kaynıyor. Senin vatandaşın öyle bön bön bakıyor. Sonra kalkıp bana aciziyetten söz ediceksiniz. Suistimal edildiği aşikar. Ayrıca çok merak ettiğim bir konu daha var, acaba hanginiz suriyeli bir çocuktan pet su aldınız, burada aşınızı paylaşmaktan söz edenler . Öyle 3 5 kuru kelime ile gönlü açık, zengin olmuyorsunuz. İcraata gelince bizim gibi düşünenlerden daha sert oluyorsunuz. Biz sadece gerçek olan konulardan bahsederken kucak açanların aslında içlerinde bizden daha fazla sitemkar olduğunu düşünüyorum. Hep laf, hep laf. Ne derseniz diyin bu yapılanlar HAK-SIZ-LIK . Hatta heceliyorum SAÇ-MA-LIK . Vergiden muaf, sağlık bedava, öncelik onlarda. Ondan sonra orda savaş var. Biz bu ülkeyi kaçarak değil, SAVAŞARAK , yüzbinlerce ŞEHİT vererek kazandık, muhafaza ettik. Kimse kusura bakmasın .
__________________ Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal... |